Gradonačelnik Nikšića saslušan u Višem tužilaštvu zbog stava o Srebrenici

© Sputnik / Senka MilošMarko Kovačević, predsednik Opštine Nikšić
Marko Kovačević, predsednik Opštine Nikšić - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Pratite nas
Gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević saslušan je danas u Višem tužilaštvu zbog svog stava koji je iznio u vezi sa Srebrenicom.
Kovačevića je Tužilaštvu prijavio DPS Mila Đukanovića.
„Bio sam u Višem državnom tužilaštvu da dam izjavu povodom krivične prijave DPS-a kojom sam optužen za negiranje navodnog genocida u Srebrenici. Sada je jasno da je DPS Rezoluciju u parlamentu Crne Gore glasao da bi se sa svojim saveznicima kroz nju obračunavao sa svojim političkim protivnicima i srpskim narodom u Crnoj Gori i regionu. Vidimo da postoje pokušaji isleđivanja mojih sunarodnika i u regionu i jasno je da je ovo dio šire akcije protiv naroda kom pripadam. Sve ovo se dešava a da pritom za 400.000 protjeranih Srba iz Hrvatske i 200.000 protjeranih Srba iz Sarajeva, kao i za neprebrojane hiljade pobijenih Srba u tom ratu nema nikakve pravde, niti su zločinci kažnjeni“ ,rekao je Kovačević.
On je dodao da su „u pravosudnom smislu ovi događaji ili prećutani ili su vinovnici oslobođeni pred „sudovima“. Ako tu imamo nejednak odnos onda je sve jasno“.
„Tako će biti jasno da ako otpočnu proces protiv mene da se to radi po političkoj osnovi u sklopu obračuna sa srpskom narodom koji je, kao što vidimo, otpočeo Rezolucijom koja je doneta u junu“, saopštio je Marko Kovačević u izjavi za Borbu po izlasku iz tužilaštva.
Nikšić - Sputnik Srbija, 1920, 01.07.2021
Nikšićki DPS podneo prijavu i traži smenu predsednika opštine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala