Američki mediji: Rusija je spremnija za svaki rat, nego SAD i NATO

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaVojna parada posvećena 69. godišnjici pobede u Drugom svetsku ratu
Vojna parada posvećena 69. godišnjici pobede u Drugom svetsku ratu - Sputnik Srbija, 1920, 18.08.2021
Pratite nas
Rusija je spremna za svaku vojnu pretnju, što joj daje ogromnu prednost nad SAD i državama NATO-a, napisao komentator Čarki Gao u članku za "Nešnal interest".
Po mišljenju Gaoa, Rusija održava i razvija praksu SSSR o suprotstavljanju hemijskoj, biološkoj, radiološkoj i nuklearnoj pretnji. Kao primer, novinar je podsetio na komplet ruske prve pomoći AI-4. Ona predviđa prisustvo različitih protivradijacionih i antibakterijskih sredstava, kao i protivotrova koji se mogu iskoristiti u slučaju hemijskog trovanja.
Gao je naglasio da ruske jedinice redovno treniraju primenu individualnih sredstava zaštite. Istovremeno, prema rečima novinara, u državama NATO-a ovakve obuke se krajnje retko izvode. Različitim vrstama pretnji, kako u civilnoj odbrani, tako i u vojnim uslovima, mnogo manje se posvećuje pažnja.
Ranije je američki istraživački centar RAND, blizak Pentagonu i vojnoj industriji SAD, objavio izveštaj "Velika strategija Rusije – retorika i realnost". U njemu je izražena sumnja u ekonomski i vojni potencijal Rusije.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala