Ruski ambasador: Vašington za sve krivi Moskvu

© Sputnik / Mihail Turgiev / Uđi u bazu fotografijaRuski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda
Ruski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Pratite nas
Rusija kategorički odbacuje sve izmišljotine o pokušajima da utiče na političku situaciju u Sjedinjenim Američkim Državama, takve tvrdnje liče na način da se pažnja javnosti skrene sa unutrašnjih problema traženjem spoljnog neprijatelja, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.
Komentarišući izveštaj američkog Ministarstva za unutrašnju bezbednost koje je Rusiju optužilo za dezinformacije o kovidu, Antonov je naveo da i dalje nema nikakvih dokaza o mešanju Moskve u poslove Vašingtona, ali takve optužbe se nastavljaju.
„Stiče se utisak da neki političari pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa unutrašnjih problema tražeći spoljnog ‘neprijatelja’ koji se može okriviti za sve nevolje Amerike. U tim slučajevima ponovo prozivaju našu zemlju. Pripisuju nam da želimo da ‘zabijemo klin’ u američko društvo, vodimo dezinformacione ratove i kampanje protiv američkih vakcina, suprotstavljamo se naporima administracije u borbi protiv pandemije, pa čak i nošenju maski. Svi problemi svaljuju se na jednu gomilu i za sve se krivi Rusija“, rekao je Antonov.
Ambasador je istakao da nova runda spekulacija o zloglasnom mešanju Rusije čak više ni ne iznenađuje.
„Tim pre što autori ne pružaju nikakve dokaze, pa čak ni činjenice, već samo iznose nagađanja čija je svrha, očigledno, održavanje visokog stepena rusofobije u američkom društvu“, dodao je diplomata.
Paketi sa vakcinom protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Jedan broj farmaceutskih korporacija se urotio protiv ruske vakcine „Sputnjik Ve“
Antonov je naglasio da Moskva ne izdaje svoje principe nemešanja u unutrašnje stvari drugih zemalja.
„Potvrđujemo spremnost da gradimo bilateralne odnose na profesionalnoj, pragmatičnoj i, naravno, obostrano korisnoj osnovi. Danas se Rusija i SAD suočavaju sa globalnim izazovima i pretnjama koji se ne mogu rešiti sami“, dodao je ambasador.
On je podsetio da se samo zajedničkim naporima može postići napredak u borbi protiv terorizma, pandemije, širenja oružja za masovno uništenje, očuvanje krhkog ekosistema planete i osiguravanje sajber-bezbednosti zemalja i građana.
„Mi smo spremni za takav rad“, zaključio je Antonov.
Američko Ministarstvo za unutrašnju bezbednost objavilo je izveštaj u kome se tvrdi da mediji navodno povezani sa vladama Rusije, Kine i Irana šire lažne materijale o kovidu 19 i vakcinama protiv njega.
Pročitajte još:
Rusija: „Rojtersov“ članak o problemima sa registracijom „Sputnjika Ve“ – primer lažne vesti
Prljava kampanja Zapada protiv ruske vakcine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala