Jedan broj farmaceutskih korporacija se urotio protiv ruske vakcine „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Magda Gibelli / Uđi u bazu fotografijaPaketi sa vakcinom protiv kovida "Sputnjik Ve"
Paketi sa vakcinom protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Pratite nas
Pregovori sa Nemačkom o kupovini vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) se nastavljaju, saopštio je Ruski fond za direktne investicije.
Kako se navodi u komentaru predstavnika Fonda na telegram-kanalu proizvođača preparata, „vakcina Sputnjik Ve bi mogla biti isporučena Nemačkoj već u junu ove godine, ne na štetu isporukama drugim državama“.
Ranije je list „Bilt“ nazvao sporazum sa Nemačkom o kupovini vakcine „u suštini mrtvim“, pošto na leto Rusija, navodno, ne može da isporuči vakcine, a kasnije ona više neće biti potrebna.
Predstavnik Ruskog fonda za direktne investicije je naglasio da pisanje „Bilta“ nije tačno i da je „primer kampanje dezinformacijama koja ima za cilj da se ne dozvoli da ruska ili slična njoj vakcina uđe na evropsko i druga tržišta“.
„U poslednje vreme list „Bilt“ je objavio više od 15 sličnih tekstova u kojima napadaju vakcinu Sputnjik Ve, sa netačnim činjenicama zasnovanim na informacijama iz anonimnih izvora“, saopštili su u fondu.
Ruski fond za direktne investicije  poseduje informacije „o pokušaju velikih međunarodnih farmaceutskih kompanija i političkih krugova jednog broja država da izvrše pritisak na Evropsku agenciju za lekove kako bi sprečili da ruska vakcina uđe na evropsko tržište.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala