Bivši američki kontraobaveštajac: SAD na meti Rusije i Kine - obe gađaju najranjivije tačke

© REUTERS / SARAH SILBIGERZgrada američkog Kongresa u Vašingtonu
Zgrada američkog Kongresa u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2021
Pratite nas
Rusija predstavlja pretnju za Sjedinjene Američke Države zbog njenih pokušaja da poseje razdor u Kongresu i destabilizuje situaciju u zemlji, smatra bivši šef američkog Nacionalnog centra za kontraobaveštavanje i bezbednost Vilijam Evanina, prenosi „RT“.
Prema njegovim rečima, Rusija i Kina udružile su snage kako bi „posejale razdor“ u Sjedinjenim Američkim Državama, samo što se Rusija time navodno bavi na saveznom nivou i unutar Kongresa, a Kina – na državnom nivou.
Bivši šef kontraobaveštajne služe smatra da Moskva sprovodi „ilegalne aktivnosti u sajber-prostoru“, kao i da organizuje velike kampanje „zlonamernog uticaja“ na društvenim mrežama.
Zastave SAD i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Moskva: Optužujući Rusiju za hakovanja obaveštajna zajednica SAD „izbija“ više novca iz budžeta
Evanina je takođe uveren da dve zemlje nameravaju da upravljaju „ranjivim lancem snabdevanja SAD“, u vezi sa čime je predložio da se formira specijalna jedinica u obaveštajnim agencijama za razvoj metoda zaštite, koja bi mogla da predlaže vladi strategije za smanjivanje posledica uticaja Moskve i Pekinga i pomaže u izradi principa zaštite.
Zapad je više puta optuživao Rusiju za mešanje u unutrašnje stvari trećih zemalja i sajber-napade. Tako su proletos britanske i američke vlasti objavile da je Spoljnoobaveštajna služba Rusije umešana u napade na „Solar vinds“.
Ove optužbe su u Moskvi nazvali bunilom i besmislicama i naveli da optužbe zapadnih zemalja nisu potkrepljene nikakvim dokazima.
Pročitajte još:
Ruski obaveštajac: Iza hakerskog napada na „Solar vinds“ mogu stajati Amerikanci
Bela kuća upozorava Rusiju: Ako ne učinite nešto sa hakerima, mi ćemo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala