„Nezapamćen broj migranata“: SAD suočene sa rekordnim talasom ilegalnih prelazaka granice /video/

© AP Photo / Julio CortezMigranti na granici SAD i Meksika
Migranti na granici SAD i Meksika - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Pratite nas
Više od 200.000 migranata zaustavljeno je u julu u pokušaju da ilegalno uđu u SAD iz Meksika, što je rekordan broj, objavio je američki Sekretarijat za unutrašnju bezbednost.
Suočeni smo sa nezapamćenim brojem migranata koji pokušavaju da uđu u SAD preko južne granice, rekao je američki ministar za unutrašnju bezbednost, Alehandro Majorkas, na konferenciji za novinare u Teksasu, prenosi RT.
Više od 200.000 migranata pokušalo je u julu ilegalno da uđe u SAD, podaci su američke granične službe. Porast broja migranata počeo je 2020, a posebno se povećao od dolaska Džoa Bajdena na vlast.
Posebno je porastao broj dece bez pratnje odraslih koja su ilegalno pokušala da pređu granicu. Njih je u julu bilo za 24 odsto više nego u junu.
Dete migrant prolazi kroz zid na granici SAD i Meksika - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2021
„Legije migranata“ prolaze kroz rupe u nedovršenom Trampovom zidu na granici sa Meksikom /video/
Bivši visoki zvaničnik pograničnih vlasti Mark Morgan upozorio je za „Vašington igzaminer“ da je američka administracija premestila oko 40.000 migranata zaraženih kovidom u gradove širom SAD. On je procenio da je ukupan broj migranata premeštenih u druge američke gradove oko 270.000.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala