Lavrov: Politika Zapada ─ agresivna i bezizlazna

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Pratite nas
Zapad grčevitim pokušajima pokušava da zadrži svoje pozicije, njegova bezizlazna politika nema perspektive, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.
„Ovo je agresivna politika u pokušaju da se dominira nad svima i svime i svako ko ide protiv Zapada treba da bude kažnjen. Bezizlazna politika, ona nema nikakve perspektive“, rekao je Lavrov tokom predavanja „Civilno društvo i država u zaštiti istorijske istine, vrednosti i suvereniteta“.
Prema njegovim rečima, takva politika odražava „grčevite pokušaje“ Zapada da sačuva svoje pozicije koje je imao u svetskim poslovima u proteklih 500 godina.
U trenutku kada se formira multipolarni, policentrični svet, pokušaji Zapada da nametne liberalne vrednosti neće se ovenčati uspehom, zaključio je Lavrov.

Rusija nastavlja svoju politiku posle septembarskih izbora

Lavrov je dodao da će Rusija nastaviti da vodi nezavisnu politiku i posle septembarskih izbora i da zemlja ne sme da podlegne provokacijama.
„Suočavamo se sa sve većim otporom Zapada. Razumemo šta je uzrok tome i takođe shvatamo da duboki interesi naše zemlje decenijama i vekovima unapred zahtevaju da ne podlegnemo provokacijama i da idemo svojim putem – putem koji je naš narod izabrao i koji će se razvijati nakon naredne izborne kampanje u septembru ove godine“, objasnio je ruski ministar.
Izbori za Državnu dumu Rusije ove godine biće održani od 17. do 19. septembra, saopštila je Centralna izborna komisija. Državna duma bira se na petogodišnji mandat po mešovitom izbornom sistemu: 225 poslanika bira se sa stranačkih lista, a još 225 iz jednomandatnih izbornih jedinica u jednom krugu.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala