DPS podnosi prijavu protiv Krivokapića zbog izjave o ustoličenju mitropolita

© REUTERS / Stevo VasiljevicMilo Đukanović na mitingu DPS-a u Podgorici
Milo Đukanović na mitingu DPS-a u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Pratite nas
Demokratska partija socijalista podneće prijavu protiv crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića zbog njegove izjave da ta partija vrši pritisak da se ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija ne obavi na Cetinju.
Iz Demokratske partije socijalista (DPS) poručili su da će „Krivokapić svoja saznanja o umešanosti te partije u podgrejavanju bilo kakvih potencijalnih tenzija moći da predoči pravosudnim organima“.
„Demokratska partija socijalista podneće nadležnima prijavu protiv Krivokapića, tako da i sami radoznalo iščekujemo da saznamo ko su predstavnici naše stranke koji stoje iza takvih aktivnosti. Takođe, skrećemo pažnju Krivokapiću da ne iznosi neistine, jer je Cetinjski manastir vlasništvo Prestonice Cetinje u obimu prava 1/1, a ne Mitropolije crnogorsko-primorske niti bilo koje druge organizacije. Uz to, korisnik je „Manastir Sveti Petar“ a ne bilo ko od subjekata koje pominje Krivokapić“, navodi se u saopštenju DPS-a.
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Krivokapić o izmenama Temeljnog ugovora
Ističu da je Krivokapić, kao predsednik Vlade, „dodatno dužan da poštuje činjenice koje pripadaju imovinsko-pravnoj materiji, a koje upravo proističu iz registara organa Vlade kojom rukovodi“.
„Ovim putem još jednom opominjemo Krivokapića da konačno prestane da iznosi neistine i manipulacije jer time nastavlja da podstiče tenzije - ne samo na Cetinju, već i u čitavoj državi“, zaključuje se u saopštenju, prenosi RTCG.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala