„Ako se popis svodi na to ko je Srbin, a ko Crnogorac ― da definišemo to kao referendumsko pitanje“

© Tanjug / MARINA MAKSIMOVICZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2021
Pratite nas
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da je najlakše doneti Zakon o popisu, ali da u organizacionom i kadrovskom delu postoje mnogi problemi. Doneti zakon je, kako je naveo, lako, a sprovesti popis je, dodaje, procedura koja traži vreme i brojne preduslove. Poručio je i da je popis statistika, koja se, kako je dodao, nažalost politizuje.
“Za popis je potrebno vreme i ne treba zanemariti činjenicu da iz dana u dan raste broj zaraženih, i kakva će biti epidemiološka situacija”, kazao je crnogorski premijer i dodao da su zbog pandemije i Srbija i Severna Makedonija odgodile popis.
“Zamislite da pod pritiskom neke politike popis treba obavljati. Popis treba obavljati da bi dobili podatke koji će da nam projektuju budućnost”, naveo je Krivokapić, odgovarajući na pitanja novinara u Danilovgradu.
On je kazao da je popis statistika, koju mi nažalost, kako je dodao, pretvaramo u politiku.
“Živimo u periodu kada određene političke sile, prevashodno iskazane kroz lidere pojedinih partija za svaki novi element koji treba da se desi u Crnoj Gori oni prave određenu manipulaciju i pogrešno informišu građane”, poručio je Krivokapić i dodao da priča o svemu onome o čemu bi trebalo da priča Uprava na statistiku.
“Ako se popis svodi na to ko je Srbin, a ko Crnogorac dajte da to definišemo kao referendumsko pitanje, a ne kao pitanje koje se tiče statistike i zato sam i rekao da je to čisto tehničko pitanje. Nama je dovoljno podela - treba nam pomirenje, a to se postiže poštovanjem struke”, naveo je Krivokapić, a prenela RTCG
Srpska i crnogorska zastava uvezane na molebanu u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2021
Ako popis u Crnoj Gori kasni, bar da bude bez ucena — za Srbe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala