Manje plate onima koji rade od kuće: „Gugl“ kreće stopama „Fejsbuka“ i „Tvitera“

© Foto : Pixabayrad od kuće
rad od kuće - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2021
Pratite nas
Zaposleni u kompaniji "Gugl" bi se mogli suočiti sa smanjenjem plata ako se odluče za stalni rad od kuće zbog pandemije virusa korona, javlja Rojters, koji je imao uvid u "Guglov" kalkulator plata.
Naime, reč je o eksperimentu koji se odvija širom Silicijumske doline, i koji često postavlja trendove drugim velikim poslodavcima.
Kompanije "Fejsbuk" i "Tviter" već su smanjile plate zaposlenima koji rade od kuće, a koji su se preselili u područja gde su niži troškovi života.
Međutim, "Guglova" alatka za izračunavanje plata - koja omogućava zaposlenima da vide efekte selidbe - sugeriše da bi zaposleni koji rade od kuće, posebno oni koji putuju na daljinu, mogli da se suoče sa smanjenjem plata i ako se nisu preselili.
"Naši paketi naknada uvek su bili određeni prema lokaciji i uvek isplaćujemo najveće iznose na lokalnom tržištu na osnovu toga odakle zaposleni radi", izjavio je portparol "Gugla", dodajući da će se plate razlikovati od grada do grada i od države do države.
Jedan zaposleni u "Guglu", koji je tražio da ostane anoniman, zbog straha od kazne, obično putuje u kancelariju u Sijetlu iz obližnjeg okruga, a ako puno radno vreme bude radio od kuće verovatno će se suočiti sa smanjenjem plate za oko 10 odsto.
Zaposleni je razmišljao o radu na daljinu, ali je ipak odlučio da nastavi da ide u kancelariju - uprkos dvosatnom putovanju na posao.
"Iznos umanjenja plate jednak je povišici koju sam dobio za poslednje unapređenje. Nisam džaba uložio toliko truda da bih napredovao da bih se na kraju suočio sa smanjenjem plate", rekao je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala