Čuveni Bugarin besan na Katalonce: Obećali su, zakleli se životom...

© AP Photo / Joan MonfortArgentinski fudbaler Lionel Mesi plače na oproštaju od Barselone
Argentinski fudbaler Lionel Mesi plače na oproštaju od Barselone - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2021
Pratite nas
Odlazak Lea Mesija iz Barselone zatresao je fudbalski svet, a posebno iznervirao čuvenog bugarskog fudbalera Hrista Stoičkova.
Mesi je posle 21 godine u Kataloniji napustio Barselonu i nedugo zatim potpisao unosan ugovor sa Pari Sen Žermenom, najboljim francuskim klubom iza kojeg stoje katarski moćnici.
Argentinac je trebalo da ostane u klubu u kojem se afirmisao, delovalo je kao da je ostalo samo da novi ugovor bude potpisan, ali je na kraju došlo do toga da Barsa nije mogla – ili je barem samo tako rečeno – da produži saradnju.
„Ljudi iz uprave su obećavali, zakleli se životom da će zadržati Mesija. Dali su obećanje navijačima koje nisu bili u stanju da ispune“, rekao je Stoičkov za jednu južnoameričku televiziju.
Mesi je proslavio Barselonu i sa njom osvojio deset titula prvaka Španije i četiri Lige šampiona, ostvarivši učinak od 672 gola i 288 asistencija na 778 mečeva.
„Biće čudno bez njega, ali to je život. Gde god da igra, uvek ću ga ceniti zbog svega što je učinio za Barselonu i moju decu. Upoznao sam ga kada je imao 12, 13 godina, išao da ga gledam na treninzima. Uvek je bio blage naravi, skroman i pun poštovanja“, izjavio je Bugarin.
Pedesetpetogodišnji Stoičkov koji je i sam tokom igračke karijere nastupao za Barsu nije želeo da previše priča o Mesijevim igračkim kvalitetima, već se osvrnuo na ljudske.
„Poklonio je mojoj deci dresove Barselone, doneo je jedan i kad mi se rodila unuka. Imam neke njegove stvari kod kuće, a neke sam dao muzeju. Biće zaista čudno gledati ga u drugom dresu...“, podvukao je Stoičkov.
Mesi PSŽ - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Perina rabona: Ljubav od peska... Iscurela!
Novi šok za Zvezdu posle „šamara“ od Šerifa
Paklen plan katarskog milijardera – posle Mesija želi istim putem do Ronalda!
Pariz „poludeo“ zbog Mesija /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala