Rusija predlaže „Fajzeru“ saradnju na ispitivanju vakcine „Sputnjik lajt“

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina "Sputnjik lajt"
Ruska vakcina Sputnjik lajt - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije predložio je kompaniji „Fajzer“ saradnju na ispitivanju vakcine „Sputnjik lajt“ koja bi se koristila kao treća doza i time bi se pojačalo dejstvo vakcinacije.
Ovu vakcinu će primati oni koji su već vakcinisani sa dve doze „Fajzer“ vakcine. Cilj ove vakcinacije je da se pojača imunitet.
U Ruskom fondu za direktne investicije su naveli da je jednokomponentna vakcina „Sputnjik lajt“ specijalno napravljena kao samostalna vakcina i za jačanje imuniteta.
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Treća doza: "Sputnjik lajt" efikasna u kombinaciji sa drugim vakcinama
„Sputnjik Ve“ je prva vakcina protiv virusa korona u kojoj je korišćen „vakcioni koktel“. Za dve vakcine se koriste dva različita adenovirusna vektora, za razliku od drugih preparata gde se jedna vakcina prima dva puta.

„Povećanje broja slučajeva ‘delta’ infekcije u Americi i Izraelu pokazuju da mRNK vakcine zahtevaju heterogeno pojačano dejstvo kako bi se ojačao i produžio imuni odgovor“, dodali su u Fondu.

Ruski fond za direktne investicije je ranije predložio saradnju drugim proizvođačima vakcina i uzeo je učešće u finansiranju ispitivanja sa vakcinama „Astra zeneka“, „Moderna“i „Sinofarm“.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala