Treća doza: "Sputnjik lajt" efikasna u kombinaciji sa drugim vakcinama

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Pratite nas
"Sputnjik lajt" pokazuje visoku efikasnost u kombinaciji sa vakcinama "Astra zeneka", Sinofarm i Moderna u Argentini, saopštila je pres-službi Ruskog fonda za direktne investicije.

"Podaci koje je dobilo Ministarstvo zdravlja provincije Buenos Aires pokazuje da kombinovana primena preparata "Sputnjik lajt" sa drugim vakcinama i vakcinacija samo sa dve doze "Sputnjik lajt" je bezbedna – ne postoje ozbiljne nuspojave, vezane za vakcinaciju. Sve kombinacije koje su korišćene tokom istraživanja su bezbedne", navodi se u saopštenju.

Trenutno, u provinciji Buenos Airesa analizirani su podaci, dobijeni nakon vakcinacije 121 dobrovoljca koji su primili sledeće kombinacije vakcina: "Sputnjik lajt"/ Astra zeneka, "Sputnjik lajt"/Moderna, "Sputnjik lajt"/ Sinofarm, a kao i "Sputnjik lajt"/ "Sputnjik Lajt"/.
"Ruski fond za direktne investicije predložio je drugim proizvođačima partnerstvo za izvođenje zajedničkog istraživanja kombinovane primene vakcina. Takav pristup ima najveću perspektivu za borbu protiv pandemije, uključujući protiv novih sojeva virusa korona koji nastaju po celom svetu. Vakcina "Sputnjik lajt" može efikasno da se koristi u kombinaciji sa drugim vakcinama, što potvrđuju istraživanja u Argentini i drugih država", rekao je direktor fonda Kiril Dmitrijev.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala