Početkom oktobra najveći srpsko-ruski privredni forum u Beogradu

© AP Photo / Darko VojinovicBilbord Rusija i Srbija
Bilbord Rusija i Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2021
Pratite nas
Ministar u Vladi Srbije i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije Nenad Popović najavio je da će 4. i 5. oktobra ove godine u Beogradu biti održan najveći do sada privredni forum Srbije i Rusije u organizaciji Vlade Srbije, Privredne komore Srbije i Ruskog eksportnog centra.
„Naši partneri iz Ruskog eksportnog centra najavili su da će na ovom forumu učestvovati više od 100 kompanija iz Ruske Federacije. Radi se o najmoćnijim ruskim kompanijama iz oblasti infrastrukture, energetike, poljoprivredno-prehrambenog sektora, hemijskog kompleksa, trgovine, informacionih tehnologija, a biće prisutne i najveće ruske banke“, rekao je Popović.
On je istakao da se očekuje potpisivanje brojnih sporazuma i dogovora o saradnji između srpskih i ruskih kompanija.
„Ovaj forum je prilika da naše kompanije predstave svoje proizvode i usluge koje bi mogle da pronađu svoje mesto na ruskom tržištu. Istovremeno, ovo je šansa da naša država i privreda predstave svoje investicione potencijale najvećim ruskim državnim i privatnim kompanijama koje žele da povećaju svoje prisustvo na tržištu Republike Srbije. Želim da se zahvalim generalnoj direktorki Ruskog eksportnog centra Veroniki Nikišinoj što je prepoznala Srbiju kao zemlju sa velikom perspektivom za razvoj privredne saradnje sa Rusijom“, rekao je Popović.
On je istakao da Ruski eksportni centar ima mogućnost da podrži ruske kompanije koje žele da posluju i da investiraju u Republici Srbiji.
„Ekonomski odnosi Srbije i Rusije imaju stalan rast i neprestano se otvaraju nove perspektive za razvoj odnosa dve zemlje u svim oblastima. Ono na čemu će Vlada Republike Srbije najviše raditi u budućnosti jeste sistemska podrška srpskim kompanijama da u većoj meri budu prisutne na tržištu Ruske Federacije“, rekao je Popović.
On je podsetio da Srbija i Rusija imaju potpisan bescarinski sporazum koji srpskim preduzećima omogućava da praktično sve što proizvedu izvezu u Rusiju bez carina.
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala