Sud BiH odredio pritvor generalu Milomiru Savčiću

© Foto : Sputnjiku ustupila RTRSMilomir Savčić
Milomir Savčić - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2021
Pratite nas
Sud BiH odredio je pritvor predsedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću, potvrdio je za RTRS Savčićev advokat Miodrag Stojanović.
Stojanović je naglasio da je o odluci telefonski obavešten i da će uložiti žalbu na ovu odluku u zakonskom roku od tri dana.
Pritvor je određen po zahtevu Tužilaštva BiH.
Tužilac BiH Ibro Bulić je tokom današnjeg ročišta tvrdio da je general Savčić nekoliko puta prekršio mere zabrane i to kada je davao izjave za Alteranativnu televiziju 11. jula u vezi sa proglšavanjem Dana žalosti i 23. jula o nametnutim dopunama Krivičnog zakona BiH.
Bulić je tvrdio da je general Savčić prekršio mere zabrane i kada je govorio o izveštaju Nezavisne međunarodne komisije o Srebrenici za Radio-televizju Republike Srpske 23. jula, kao i izvjavom za Televiziju „K3“ 27. Jula, prenosi RTRS.

Dodik: Ni u ovoj borbi Savčić neće biti sam

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da odluka Suda BiH o određivanju pritvora Milomiru Savčiću nema nikakve veze sa pravom i pravdom, već je isključivo politička odluka ove pravosudne institucije.
"Republika Srpska pružiće Milomiru Savčiću svaku vrstu podrške i u ovoj borbi neće biti sam. Ova odluka Suda BiH nije donesena samo protiv generala Savčića, već protiv svakog Srbina u Republici Srpskoj koji ne misli i ne priča onako kako se sviđa Bošnjacima", istakao je Dodik za Srnu, prenela je RTRS.
Onima koji ovo rade, rekao je Dodik, mogu samo da poručim da ovakvim odlukama i ovakvom politikom neće uplašiti nikoga u Republici Srpskoj, niti će je destabilizovati.
"Ovakvim odlukama samo će stvoriti još veći otpor svakog Srbina prema ovakvoj BiH čiji su svi elementi usmereni protiv Srba i Srpske", naglasio je Dodik.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala