Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

„Pariz? Sve se poklapa...“ – Maja Ognjenović se oprašta sa punih 40 godina?

© AP Photo / Manu FernandezSrpska odbojkašica Maja Ognjenović – OI Tokio
Srpska odbojkašica Maja Ognjenović – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2021
Pratite nas
Maja Ognjenović, legendarna srpska odbojkašica, najavila je da će igrati na Olimpijskim igrama u Parizu, nakon što je Srbija osvojila bronzu na Igrama u Tokiju.
Maja Ognjenović sinonim je za žensku odbojku, u 38. godini osvojila je osmu medalju sa Srbijom na velikim takmičenjima, ali ne razmišlja još o penziji.
Mnogi su mislili da će Maji ovo biti poslednje Igre, ali kako je Pariz za tri godine, rekla je da bi mogla da se oprosti, sa punih 40 godina u prestonici Francuske.
„Vodim pregovore za Pariz. Stvarno je blizu, pa baš ne znam. Biće mi tamo 40. rođendan, sve se nekako poklapa da idem. Više sam za da, ali videću“, rekla je Ognjenovićeva posle meča za bronzu.
Za odbojkašice Srbije nema odmora, pošto ih već za deset dana očekuje Evropsko prvenstvo na kojima je naša država jedan od domaćina.
„Nije bilo lako oporaviti se posle poraza od Amerikanki u polufinalu, jučerašnji dan bio je težak, trening, plus ovaj jutarnji termin, ali presrećni smo. Bronza je kao kuća i sada da u lepoj atmosferi nastavimo pripreme za Evropsko“, dodala je Maja.
Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije nada se da će im navijači prirediti lep doček.
„Ne mogu da kažem da nismo očekivali medalju, ali medalja je uspeh. Mora se priznati da nam je nedostajala Brankica, većina tereta pala je na Tijanu, ali smo pokazale da možemo da igramo kao tim i zato je ovaj rezultat došao kao posledica mukotrpnog timskog rada“, rekla je Ognjenović srpskim izveštačima u Tokiju i dodala da su zaslužile pravi doček u Beogradu.
Srpske odbojkašice – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Srbija na krilima tandema Ognjenović-Bošković osvojila bronzu!
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije i stručni štab - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Srbija oborila rekord iz Rija!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala