Važno obaveštenje: Od 27. septembra neki tipovi mobilnih telefona neće više biti upotrebljivi

CC0 / Pixabay / Mobilni telefoni
Mobilni telefoni - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2021
Pratite nas
Nova važna informacija u svetu telefona stiže za sve korisnike. Prema zvaničnim informacijama, mnogi android telefoni uskoro neće imati nikakvu funkciju, pa ukoliko ih neko poseduje, to znači i da može da ih baci.
Reč je o telefonima koje je Gugl uveo još u decembru 2010. godine, a poslednju verziju ovog sistema je proizveo u septembru 2011. U pitanju su pametni telefoni sa operativnim sistemom Android 2.3.7 (poznatijima i kao Džindžerbred/Medenjak).
I upravo na svima njima od 27. septembra ove godine praktično prestaje podrška i sa njih više neće moći da se prijavi na Gugl nalog. A, to znači, da će praktično biti onemogućeno korišćenje gotovo svih aplikacija na telefonu.
Još jednostavnije objašnjeno, u slučaju da neko koristi ovaj telefon, na njemu nećete moći da koristi Guglove aplikacije kao što su Gugl mape, G-mejl, Jutjub, Gugl Plej i sl. niti će moći da ažurira, instalira i koristi bilo koju drugu aplikaciju.
Iz kompanije su najavili da kada neko bude pokušao da se uloguje u svoj nalog ili koristi neku od Guglovih aplikacija, može da očekuje da mu iskače "sistemska greška" koja će upozoriti na postojanje greške kod korisničkog imena i lozinke, preneo je Bliz biznis.
Prema zvaničnim Guglovim statistikama u svetu 0,3 odsto svih telefona sa android operativnim sistemom ima instaliran Android 2.3.7. Zvuči malo, ali nije za zanemariti imajući u vidu ukupan broj mobilnih aparata.

Način da se zaobiđe zabrana

Jedno rešenje da se izbegne posledica jeste zamena telefon za onaj koji u sebi ima instaliran Android 3.0 i noviji. Drugo je, kako je u zvaničnoj objavi naznačio Zek Polak "menadžer zajednice", da se na korišćenje nekih od Guglovih servisa pređe korišćenjem pretraživača.
Kineski tehnološki napredak - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Kineski gigant pretekao američkog na tržištu mobilnih telefona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala