Kineski gigant pretekao američkog na tržištu mobilnih telefona

CC0 / Pixabay / Kineski tehnološki napredak
Kineski tehnološki napredak - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Pratite nas
Kineska korporacija „Šaomi“ postala je drugi najveći svetski proizvođač pametnih telefona, prestigavši američkog rivala „Epl“ za tri odsto u globalnim isporukama.
„Šaomi“ je u drugom kvartalu 2021. godine ostvario udeo od 17 odsto u globalnim isporukama pametnih telefona, iza Samsunga sa 19, otkriva izveštaj istraživačke agencije „Kanalis“. „Epl“ je bio treći sa 14 odsto udela na tržištu.
„'Šaomi' brzo razvija inostrano poslovanje“, izjavio je u saopštenju za medije direktor „Kanalis istraživanja“ Ben Stenton, dodajući da su isporuke „Šaomija“ porasle za 300 odsto u Latinskoj Americi i 50 odsto u zapadnoj Evropi u poređenju sa prošlom godinom.
Izveštaj je povećao akcije kineske kompanije za 4,1 odsto u trgovanju. Uspeh „Šaomija“ potiče iz nedavnog porasta isporuka pametnih telefona od 83 odsto, u poređenju sa povećanjem od 15 odsto za „Samsung“ i samo 1 procenat za „Epl“.
Prodavnica brenda Šaomi - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Pobeda kineskog giganta: Pentagon povlači odluku
U svom probijanju na tržište premium pametnih telefona, korporacija koja proizvodi sve od uređaja za čišćenje robota do elektronskih posuda za čaj, do sada je lansirala dva vodeća pametna telefona, a njen „Mi 11 ultra“ poseduje jedan od najvećih senzora kamere ikada instaliranih u pametni telefon. Međutim, prosečna prodajna cena „Šaomi“ pametnih telefona ostaje niska u poređenju sa „Samsungom“ i „Eplom“, što ih čini sve atraktivnijim za potrošače.
„U poređenju sa 'Samsungom' i 'Eplom', 'Šaomijeva' prosečna prodajna cena je oko 40, odnosno 75 odsto jeftinija. Dakle, glavni prioritet za 'Šaomi' ove godine je rast prodaje njegovih vrhunskih uređaja, kao što je 'Mi 11 ultra'. Ali to će biti teška bitka “, zaključuje se u izveštaju.
Pored pametnih telefona, „Šaomi“ testira i druga tržišta. Ranije ove godine kompanija se fokusirala na pokretanje posla sa električnim automobilima i otkrila plan da uloži oko 10 milijardi dolara u tu tehnologiju tokom naredne decenije, prenosi RT.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala