Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Poslednji ples kraljica – hvala vam za sve!

© Foto : FIBAJelena Bruks i Sonja Vasić
Jelena Bruks i Sonja Vasić - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2021
Pratite nas
Košarkašice Srbije nisu uspele da se okite bronzom na Olimpijskim igrama u Tokiju, i sigurno da zbog toga ostaje žal. Ipak, još više od toga sasvim sigurno boli oproštaj dve istinske šampionke - Jelene Bruks (nekada Milovanović) i Sonje Vasić (nekada Petrović).
Sonja (32) i Jelena (32) su još pre Olimpijskih igara, a nakon osvojenog zlata na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Španiji, obelodanile da će Igre u Tokiju biti njihovo poslednje takmičenje u prebogatim karijerama.
I zaista, dale su sve od sebe, predvođene selektorom Marinom Maljković ostvarile su najveće uspehe u istoriji srpske ženske reprezentacije.
U dva navrata popele su se na krov Evrope, 2015. i 2021. godine, osvojile su i bronzu u Riju pre pet godina na Olimpijskim igrama, kada su u borbi za treće mesto pobedile Francusku.
Sada su im se Francuskinje revanširale 91:76, ali nemaju za čim da žale velike šampionke Jelena Bruks i Sonja Vasić, koja je na Evrobasketu proglašena za MVP-ja.
Naravno, tu je i treće mesto na Evrobasketu 2019. godine.
Jelena i Sonja uvek su davale poslednji atom snage na parketu boreći se za onaj sveti grb na dresu, bile su primer mlađim košarkašicama koje su nadolazile i pokazale im kako treba da se ponašaju.
Šta tek reći za sve ono što je uradila Jelena Bruks koja je trudna trenirala kako bi bila u formi za Evropsko prvenstvo 2019. godine. Ni posle porođaja nije odustala, vratila se i pomogla timu da dođe do bronze.
A zaštitni znak tima bila je praktično njena tromesečna beba, koja je prošla i pripreme, bila je i na tribinama na utakmicama. Svaka čast!
Podsetimo, Sonja je još u martu najavila da će posle Olimpijskih igara okačiti patike o klin posle 17 godina duge igračke karijere.
„To je nešto što sam duže vreme pripremala i nije mi bilo toliko teško da donesem odluku. Odavno sam znala da će mi Olimpijske igre u Tokiju biti poslednje veliko takmičenje sa reprezentacijom, a posle svega sa koronom i odlaganjem takmičenja, mislim da je to samo dodatno pripremilo teren da znam da je to-to. Ima mnogo faktora koji su uticali, ali sam mirne glave odlučila i sigurna sam u svoju odluku. Sve što je lepo, kad-tad se završi. Moralo je i ovo jednom da se dogodi“, poručila je Sonja nedavno za agenciju Tanjug.
Devojke, carice, lavice, šampionke, hvala za sve! Srećno u penziji!
Sonja Vasić, MVP Evropskog prvenstva u košarci - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
Sonja za Sputnjik: Čuda su moguća!
Srpske košarkašice na pobedničkom postolju i kapiten Jelena Bruks sa peharom - Sputnik Srbija, 1920, 28.06.2021
Jelena Bruks sa peharom za Sputnjik: Božja ruka i buđenje Srbije posle „najgoreg“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala