Sonja za Sputnjik: Čuda su moguća!

© Sputnik / Petar MilovanovićSonja Vasić, MVP Evropskog prvenstva u košarci
Sonja Vasić, MVP Evropskog prvenstva u košarci - Sputnik Srbija, 1920, 29.06.2021
Pratite nas
Sonja Vasić, najbolja košarkašica Evrope, reprezentativka Srbije je sa osvojenom zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu govorila za Sputnjik sport o onome što očekuje nju i njene saigračice, a to su Olimpijske igre u Tokiju.
Sonja Vasić - Sputnik Srbija, 1920, 27.06.2021
Sonja je najbolja u Evropi!
Sjajna Sonja je posle osvajanja evropskog zlata izjavila da „nije gotovo“ i da srpski tim tek očekuje mnogo rada.
Zlato sa Evropskog prvenstva, kako navodi, mnogo će značiti za Srbiju pred put u Tokio.
„Videle smo da možemo, da imamo olakšanje u smislu da posle priprema gde smo imale dosta poraza i kada smo malo počele da sumnjamo u sebe, sad smo se opet konsolidovale i znamo naše kapacitete“, navela je Vasićeva.
Ipak, ona ističe da su Olimpijske igre totalno druga priča.
„Imamo Ameriku koja je garantovano prva, i onda ostaju samo dve medalje za koje možemo da se borimo. Ima toliko zemalja van Evrope, nije više situacija takva da evropske zemlje dominiraju, tako da će biti mnogo teže tamo. Ali eto mislim da smo mi sada uvidele da kada se držimo zajedno i kada verujemo u nas, da su čuda moguća i da možemo da napravimo nešto nemoguće“, rekla je Vasićeva.
Sonja Vasić - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Sonja je objasnila Evropi: Srbe nikada ne treba da razbesnite!
Ona je bila tema i za Miodraga Ražnatovića, srpskog košarkaškog menadžera, koji je izrazio žal zbog toga što nije imao priliku da sarađuje sa Sonjom.
„Miško je definitivno neko ko je sam vrh u svom poslu, tako da je to jedan od komplimenata sigurno. Mada, ja ne znam kakva bi mu bila saradnja sa mnom, ja sam jako laka za saradnju, nema puno posla oko mene, tako da mislim da bi mu  bilo isuviše lako, ne bi imao izazove. On je ipak navikao na neke mnogo ozbiljnije igračke i poslove, mislim da bi bilo malo dosadno sa mnom“, navela je Sonja uz osmeh.
Vasićeva se nada i da će muška reprezentacija Srbije uspeti da se plasira na Olimpijske igre.
„Uvek ostaje neki žal kad ne ideš u najjačem sastavu, ali ja isto tako mislim da mi imamo grupu igrača koji su godinama posvećeni reprezentaciji, koji baš zbog toga imaju tu neku hemiju između sebe, i oni kad se skupe to je uvek na visokom nivou, tako da mi od njih uvek imamo najveća očekivanja. Drago mi je da smo mi današnjim devojčicama primer, ali mi kada smo počinjali, nama je muška reprezentacija bila primer kako se postižu uspesi, tako da mislim da je za sve nas jako bitno da su oni uvek na tom putu, i nekako predvodnici, pa se nadam da će tako biti i ovaj put“, zaključila je Vasićeva.
► Jelena Bruks sa peharom za Sputnjik: Božja ruka i buđenje Srbije posle „najgoreg“
► „Ja sam Anđela iz Čikaga...“
► „Nema poigravanja sa Srbijom!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala