Sonja je objasnila Evropi: Srbe nikada ne treba da razbesnite!

© Foto : FIBASonja Vasić
Sonja Vasić - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Košarkašice Srbije su na herojski način uspele da pobede Španiju na Evropskom prvenstvu i da se plasiraju u polufinale, a veliku ulogu u tome imala je Sonja Vasić, sada već legendarna srpska košarkašica.
Košarkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Srpske lavice /foto, video/
Postoji teorija prema kojoj je za velike sportiste dovoljno reći samo ime da bi se znalo o kome se radi, a 32-godišnjakinja rođena u Beogradu, sa prezimenom Petrović, ulazi u taj krug i dovoljno je samo reći – Sonja.
Ona je više od deceniju zvezda srpske košarke, čak ni brojne povrede nisu sprečile njen briljantni talenat da dođe do izražaja, a na aktuelnom Evropskom prvenstvu gotovo da isijava njeno iskustvo.
Protiv Španije je imala ključnu ulogu u produžetku, preuzela je odgovornost i vodila ekipu do ogromne pobede, ukupno zabeleživši 19 poena, devet skokova i četiri asistencije.
„Nismo odigrale najbolje, ali nismo prestale da verujemo, ni mi na terenu, ni saigračice na klupi, ni naša selektorka... Mislim da smo izvukli poslednje atome snage da izvučemo ovu pobedu. Bilo je tu i nekih momenata koji su nas razbesnili, a Srbe nikada ne treba da razbesnite!", uz osmeh je rekla Sonja Vasić nakon velike pobede nad Španijom.
Sonja je i prvenstvo otvorila na fenomenalan način, protiv Italije je upisala 27 poena, 13 skokova i sedam asistencija, a protiv Belgije, u polufinalu, imaće takođe veliku ulogu i odgovornost.
Meč je zakazan za subotu od 21.00.
► Nije pomogla ni pljačka sudija – srpske heroine pesmom „zapalile“ Valensiju /video/
► Srpske lavice jače od Španije i sudija – za polufinale!
► „Iza Jokićeve odluke postoji neki problem“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala