Mediji: Švedska ministarka otkrila ruskim prankerima državnu tajnu

© Sputnik / Alexei Filippov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Stokholm, prestonicu Švedske
Pogled na Stokholm, prestonicu Švedske - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2021
Pratite nas
Ministarka spoljnih poslova Švedske An Linde nedavno je bila meta ruskih prankera Vovana i Leksusa a u zemlji je sada optužuju da im je otkrila državnu tajnu.
Podsetimo, Vovan i Leksus predstavili su se nedavno švedskoj ministarki kao supruga Alekseja Navaljnog – Julija i njegov saradnik Leonid Volkov(šef regionalnih štabova Navaljnog).
Lažni Volkov obratio joj se s molbom da pomogne oko finansiranja njihove organizacije (FBK – organizacija strani agent, zabranjena u Rusiji), a novac je potreban „za novu istragu protiv ruskih zvaničnika“.
Linde je odgovorila da Švedska ima na raspolaganju novac za podršku građanskog društva.
Novinar lista „Tela“ Rune Lanestrand kritikovao je ministarku, ističući da je ruskim prankerima otkrila detalje spoljnopolitičke igre u EU i političke dogovore među zemljama.

„Zar imamo tako ograničenog ministra spoljnih poslova, da ju je tako lako prevariti da u telefonskom razgovoru odaje državne tajne“, upitao je autor članka.

On smatra da je čisto licemerje to što neki lokalni mediji stalni plaše građane Švedske time kako Moskva pokušava da utiče na situaciju u zemlji.
Za to vreme, navodi Lanestrand, šefica diplomatije otvoreno govori o tome da se novac švedskih poreskih obveznika potajno, preko trećih zemalja, prebacuju na račune u Rusiji.
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Ruski prankeri ponovo u akciji: Zelenski na „optuženičkoj klupi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala