Ko zaista rukovodi Ukrajinom?

© AP Photo / Jon ElswickAmerikanskie flagi na fone Kapitoliя v Vašingtone, SŠA
Amerikanskie flagi na fone Kapitoliя v Vašingtone, SŠA - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Pratite nas
Amerikanci imaju poluge uticaja u svim sferama vlasti u Ukrajini - u vladi, parlamentu, Nacionalnoj banci i bezbednosnim strukturama, kaže bivši poslanik Rade Evgenije Murajev.
„Oni (Amerikanci) imaju Specijalizovano antikorupcijsko tužilaštvo, Nacionalni antikorupcijski biro Ukrajine, antikorupcijski sud. Sada biraju sve stručnjake za sudski sistem. To jest oni u suštini rukovode našom zemljom uz pomoć svojih ‘stranih eksperata’ koji formiraju naše institucije vlasti“, rekao je Murajev za TV „Naš“.
Kijev se takođe, dodao je on, nalazi u zavisnom položaju u odnosu prema Međunarodnom monetarnom fondu. Ukoliko se investitori MMF povuku iz obligacija državnog zajma, Ukrajinu čeka bankrot.
„Penzije će biti po četiri dolara… To će biti revolucija. Milioni ljudi će odmah izaći na ulice. Sve će poskupeti: energenti, sve vrste robe“, tvrdi bivši poslanik.
Agresivni nastupi vlasi izgledaju glupo i smešno jer se ukrajinski političari nalaze u velikom škripcu, dodao je on.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski krajem avgusta će boraviti u poseti Americi, a šef frakcije stranke „Sluga naroda“ David Arahamija kaže da bi neformalni deo susreta sa američkim liderom mogao da protekne uz povišene tonove zbog nedavnog sporazuma Berlina i Vašingtona o „Severnom toku 2“.
Murajev, s druge strane, kaže da u slučaju konflikta Vašington može da se opredeli za ozbiljne mere s obzirom da ima poluge uticaja u svim sferama vlasti u Ukrajini.
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2021
„Uslovi“ Zelenskog za puštanje „Severnog toka 2“ — prazne reči i igra šoumena
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala