Amerika se oglasila povodom odbijanja Prištine da pristupi „Otvorenom Balkanu“

CC0 / Unsplash / Američka zastava
Američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2021
Pratite nas
SAD podržavaju napore Zapadnog Balkana u jačanju ekonomske integracije i pozivaju vladu u Prištini da pristupi regionalnim ekonomskim integracijama "otvorenog uma", saopšteno je iz američke ambasade u Prištini povodom odbijanja privremenih prištinskih institucija da pridruže inicijativi "Otvoreni Balkan".
„Vlada Kosova mora da odlučiti kojim će inicijativama da se pridruži i koje najbolje podržavaju njenu ekonomsku viziju. Ohrabrujemo vladu da otvorenog uma pristupi naporima regionalne ekonomske integracije i da prihvati rešenja koja poboljšavaju odnose sa susedima", rekao je portparol američke ambasade u Prištini, odgovarajući na pitanja u vezi sa odbijanjem Prištine da se pridruži inicijativi "Otvoreni Balkan".
Iz američke ambasade poručili su da je snažnija ekonomska i politička integracija "od suštinskog značaja za trajni mir i prosperitet, i da će takođe, ojačati postojeće napore Kosova da ispuni reforme potrebne za budući pristup EU", prenosi Reporteri.
"Ohrabrujemo Kosovo da traži mogućnosti za smanjenje trgovinskih barijera, povećanje ekonomske konkurentnosti, izgradnju integrisanog regiona i održive ekonomije koja će biti od koristi svim stanovnicima Kosova", navedeno je u odgvoru ambasade, prenelo je Kosovo online.
Aleksandar Vučić, Edi Rama i Zoran Zaev - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2021
Otvoreni Balkan — da zatvoreniji ne može biti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala