Upozorenje Rusije: Crno more se pretvara u zonu opasne konfrontacije zbog NATO-a

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe NATO Sea Breeze
Vojne vežbe NATO Sea Breeze - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Pratite nas
Crno more se pretvara u zonu opasne vojne konfrontacije, a vojne vežbe NATO-a u regionu izazivaju sukobe, izjavio je za Sputnjik direktor Četvrtog evropskog odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Rusije Jurij Pilipson.

„Nažalost, moramo konstatovati da se danas Crno more pretvara iz regiona mira i dobrosusedstva u zonu opasne vojne konfrontacije. Potpuno je očigledno da takve 'vežbe' ne sprečavaju, nego provociraju konfliktne situacije“, odgovorio je diplomata na pitanje o tome kako vojne vežbe „Morski povetarac 2021“ utiču na bezbednosnu situaciju u Crnom moru.

Brodovi NATO-a ušli u luku Odese - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Vašington preti ulaskom u vode Krima: Decenijama smo radili što i britanski razarač, možemo opet
Prema njegovim rečima, Rusija će nastaviti da preduzima mere usmerene na osiguravanje nacionalne bezbednosti diplomatskim i drugim sredstvima.
„Više puta smo upozoravali da eskalacija vojno-političke napetosti u blizini naših granica nosi konfrontacioni naboj“, zaključio je diplomata.
U Crnom moru su od 28. juna do 10. jula održane vojne vežbe „Morski povetarac 2021“. Glavni učesnici su Ukrajina, SAD, Kanada, Velika Britanija, Holandija, Rumunija, Bugarska, Grčka, Turska i Letonija. U vežbama je učestvovalo 40 ratnih brodova, 30 letelica i više od 100 oklopnih vozila i automobila.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala