Kod granice sa Avganistanom 2.500 vojnika: Počeli zajednički manevri Rusije i saveznika /video/

© Foto : Ministarstvo odbrane Rusije / Ministerstvo oboronы Rossiйskoй FederaciiVojne vežbe Rusije, Tadžikistana i Uzbekistana
Vojne vežbe Rusije, Tadžikistana i Uzbekistana - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2021
Pratite nas
Na tadžikistanskom poligonu Harb Majdon, koji se nalazi u Hatlonskoj oblasti na 20 kilometara od granice sa Avganistanom, počele su zajedničke vojne vežbe Rusije, Tadžikistana i Uzbekistana, saopštio je Centralni vojni okrug.
„Osnovi cilj vežbi je jačanje vojnog zajedništva i tesne saradnje između oružanih snaga naših država, potvrda visokog nivoa obučenosti vojske i snažnog moralnog duha. U savremenom svetu rastu vojne pretnje, situacija postaje sve napetija i nepredvidljivija“, rekao je zamenik komandanta snaga Centralnog vojnog okruga Evgenij Poplavski.
Kako je saopštila pres-služba Centralnog vojnog okruga, tokom manevara vojnici će proveravati stečeno borbeno iskustvo, testiraće optimalne načine za delovanje trupa i izradiće zajedničke pristupe vođenju borbenih operacija.
Takođe se navodi da su ruski i uzbekistanski specijalci u okviru zajedničkih vežbi, koji su održane na poligonu Termez u Surhandarinskoj oblasti, realizovali zajedničku operaciju sabotaže u pozadini uslovnog neprijatelja.
Tokom manevara izviđačke grupe snaga za specijalne operacije izvele su desant iz transportno-borbenih helikoptera Mi-171 i N-2015 bez padobrana pomoću užeta. Desant je izvođen sa visine od 25 metara na nepripremljene terene.
Nakon prizemljivanja, grupe specijalaca su izvršili izviđanje područja, otkrili su i uništili logor uslovnih nezakonitih oružanih formacija.
U zajedničkim rusko-uzbekistanskim vežbama učestvuje oko 1.500 vojnika Rusije i Uzbekistana, a održavaju se u trenutku kada je došlo do destabilizacije situacije u susednom Avganistanu u cilju uvežbavanja odbijanja mogućih pretnji i praktične saradnje po pitanju osiguravanja bezbednosti i očuvanju stabilnosti u Centralno-azijskom regionu.
Uzbekistanska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2021
Spremnost na nivou: Ruska i uzbekistanska vojska vežbaju na avganistanskoj granici /video/
Zajednički manevri Rusije, Tadžikistana i Uzbekistana održavaće se od 5. do 10. avgusta. U njima će učestvovati više od 2.500 vojnika i oko 500 jedinica naoružanja i vojne tehnike tri države. Osnovu ruskog vojnog kontigenta činiće jedinice 201. vojne baze, kao i jedinice specijalne namene i stručnjaci jedinica za radio-elektronsku borbu i snaga radijacijske, hemijske i biološke zaštite Centralnog vojnog okruga.
Ukupno se u Tadžikistanu nalazi više od 1.800 ruskih vojnika i do 420 jedinica naoružanja Oružanih snaga Rusije.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala