Testira se ceo Vuhan

© AP Photo / Olivia ZhangStanovnici Vuhana
Stanovnici Vuhana - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2021
Pratite nas
Kineski grad Vuhan, gde je prvo identifikovano širenje virusa korona, ponovo će testirati sve stanovnike nakon što je otkriveno nekoliko novih slučajeva zaraznije delta varijante.
Tri nova slučaja zaraze potvrđena su u ponedeljak u gradu od 11 miliona stanovnika, nakon što se delta soj pojavio prošlog meseca na istoku zemlje, a poslednji slučajevi kovida 19 u Vuhanu zabeleženi su pre toga u maju prošle godine.
„Grad pokreće hitno testiranje svih stanovnika“, objavio je Li Ćijang, zvaničnik gradske uprave, na konferenciji za novinare.
Prema vlastima novi slučajevi u Vuhanu, zajedno sa infekcijama u obližnjim gradovima Đanžou i Huangan od subote, povezani su sa slučajevima koji su pronađeni u gradu Huaian u provinciji Đangsu, javio je Rojters.
Laboratorija P4 Instituta za virusologiju u Vuhanu - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Zašto pada teorija zavere o Vuhanu: Rat protiv Kine ili obrt u Americi
U Kini od proleća prošle godine gotovo da nema slučajeva zaraze, ali se poslednjih nekoliko nedelja beleže novi, a danas je prijavljeno 90 novozaraženih, od kojih je 61 slučaj lokalnog prenosa virusa korona.
Tokom jula, najmanje 300 infekcija potvrđeno je u celoj zemlji, a vlasti Pekinga pozvale su stanovnike da ne napuštaju grad osim u hitnim slučajevima, preneo je Tanjug.
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala