Nemac provocirao Orbana i dobio žestoku kaznu – zbog greške svog tima!

© Florion GogaSebastijan Fetel
Sebastijan Fetel - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Pratite nas
Sebastijan Fetel, nemački vozač Formule 1, pokušao je da isprovocira mađarske vlasti tokom trke na Hungaroringu noseći majicu u duginim bojama, a posle trke je dobio diskvalifikaciju zbog propusta u vezi sa uzorkom goriva iz bolida.
Pravila Formule 1 nalažu da se iz svakog bolida mora da se uzme uzorak od jednog litra, ali je iz Fetelovog vozila dobijeno samo 0,3.
Vožnja sa manje goriva daje prednost od nekoliko milisekundi po krugu i pretpostavlja se da je to uzrok Fetelovog drugog mesta na trci.
Zbog toga, on je diskvalifikovan i drugo mesto je dodeljeno Luisu Hamiltonu, a ceo trkački vikend za Fetela bio je obeležen svima osim onime što je njegov posao.
Naime, on se pojavio na trci noseći majicu u duginim bojama, u znak protesta zbog mađarskih zakona koji se tiču LGBT zajednice, a sve u svetlu odluke mađarskog premijera Viktora Orbana da ne prisustvuje utakmicama nedavnog Evropskog prvenstva u fudbalu koje su se igrale u Nemačkoj.
Nemačke vlasti su u „LGBT nedelji“ odlučile da stadion u Minhenu „oboje“ u dugine boje, što je zasmetalo Orbanu.
Navijač sa LGBT zastavom uleteo na teren u toku intoniranja himne Mađarske – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Orban nije gledao utakmicu Mađarske zbog dugihin boja na Alijanc areni
Nemac je odlučio se da posle svega, na način koji se u Mađarskoj vidi kao provokacija, pojavi na Hungaroringu.
„Hoće li da me diskvalifikuju zbog toga što sam nosio majicu sa duginim bojama tokom intoniranja himne Mađarske? Neka urade to, ja ću biti srećan da dobijem kaznu zbog toga. Neću odustati, takvi zakoni protiv LGBT zajednice ne štite decu“, naveo je Fetel.
Na kraju, Fetel jeste diskvalifikovan, ali je zbog toga, već zbog greške njegove ekipe Aston Martin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala