Orban nije gledao utakmicu Mađarske zbog dugihin boja na Alijanc areni

© REUTERS / MATTHIAS HANGSTNavijač sa LGBT zastavom uleteo na teren u toku intoniranja himne Mađarske – EURO 2020
Navijač sa LGBT zastavom uleteo na teren u toku intoniranja himne Mađarske – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Viktor Orban, premijer Mađarske, pre nekoliko dana izjavio je da neće otputovati u Minhen i gledati ključnu utakmicu Mađarske na Evropskom prvenstvu zbog toga su čelnici Nemačke izrazili želju da oboje Alijanc arenu u dugine boje, kao znak podrške LGBT zajednici. Obe strane su ispunile obećanje, te Orbana nismo videli na stadionu Bajerna.
„LGBT afera“ ozbiljno je prodrmala Evropsko prvenstvo prethodnih dana – što zbog odluke UEFA da zabrani Nemačkoj da oboji stadion u dugine boje, a što zbog novog usvajanja zakona u Mađarskoj koji zabranjuje da se deca uče osnovama LGBT.
Obe strane trpele su kritike (UEFA i Viktor Orban), a na kraju su Nemci isterali svoje iako se Evropska kuća fudbala protivila da se stadion osvetli rekavši „da je takav zahtev politički“.
Ipak, ceo fudbalski svet se pobunio protiv UEFA, fudbaleri, fudbalski klubovi, savezi država počeli su da boje svoje grbove u zastave duginih boja, te je na kraju Nemačkoj dozvoljeno da uradi ono što je želela.
Znajući da će se to desiti, Viktor Orban je odbio da otputuje u Minhen i nije ga bilo na spektakularnom meču Nemačke i Mađarske koji je završen bez pobednika – 2:2.
Utakmica nije mogla da prođe bez skandala, pa je tako u toku intoniranja himne Mađarske nepoznati muškarac utrčao na teren sa LGBT zastavom. Obezbeđenje je brzo reagovalo i mladić je uklonjen sa stadiona.
​► Nemci bili na deset minuta od eliminacije, ali se spasli!
Tri penala u remiju Portugalije i Francuske!
Spektakularan kraj „grupe smrti“!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala