Američka kompanija gradiće solarnu elektranu u Srbiji

© Tanjug / ZORAN ZESTICPotpisivanje sporazuma sa američkom kompanijom o izgradnji solarne elektranu u Srbiji
Potpisivanje sporazuma sa američkom kompanijom o izgradnji solarne elektranu u Srbiji  - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa čelnicima američke kompanije „UGT Rinjuvabls LLC“ koja se bavi obnovljivim izvorima energije, nakon čega je potpisan Sporazum o saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike.
Sporazum su potpisali potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović i finansijski direktor u kompaniji „UGT Rinjuvabls LLC“ Piter Gudal. Potpisivanju je prisustvovao i ambasador SAD Entoni Gofri.
Predstavnici kompanije predvođeni osnivačem i predsednikom Robertom Bermanom krajem marta su ministarki Mihajlović predstavili neke od svojih značajnijih ulaganja u svetu i izneli predloge mogućih projekata postrojenja za proizvodnju solarne energije u Srbiji.
Ministarka Mihajlović je tada najavila skoro donošenje Zakona o obnovljivim izvorima energije kao pravnog okvira za ostvarivanje takvih projekata, koji je u međuvremenu donet, prenosi Tanjug.
Termoelektrana  - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2021
Srbija između "zelene" i "crne" energije: Mogu li sunce i vetar da zamene ugalj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala