Raskinut ugovor s fabrikom vode u Zrenjaninu

CC BY-SA 2.0 / Nick S / Zrenjanin
Zrenjanin - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2021
Pratite nasTelegramOdyssey
Ugovor Grada Zrenjanina s fabrikom vode raskinut je krivicom investitora, jer nije ispunio ni jedan od uslova propisanih ugovorom iz 2015. godine i sporazumom iz 2021. godine, izjavio je gradonačelnik Simo Salapura.
On je rekao da je ugovor s investitorima fabrike vode raskinut na osnovu odredaba osnovnog ugovora i sporazuma između investitora i JKP „Vodovod“ iz januara ove godine.

„Sporazum je predvideo da ukoliko fabrika vode ne ispuni sve ugovorne obaveze, ugovor se raskida krivicom izvršioca i nikakva dodatna obaveštenja od strane naručioca usluge nisu potrebna. Investitor nije ispunio nijednu stavku iz ugovora, time su ispunjeni svi uslovi za raskid ugovora. I mi ugovor smatramo raskinutim i okrećemo se traženju novih rešenja“, kazao je Salapura za Tanjug.

Snabdevanje ispravnom pijaćom vodom 123.000 građana Zrenjanina je, prema rečima gradonačelnika, zadatak iznad svih drugih zadataka za sve u lokalnoj samoupravi.
Voda koja gori izlazi iz česmi u Stajićevu kod Zrenjanina - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2020
Čudo kod Zrenjanina — opasnost katastrofalnih razmera
Konzorcijum „Grupo Zilio“ potpisao je ugovor o gradnji fabrike vode s rokom završetka 2015. godine.
Rok je produžavan više puta, ali se ispostavilo da fabrika nije uspela da ispuni projektni zadatak ni u pogledu količina, ni u pogledu kvaliteta vode.
Sporazumom iz januara ove godine precizirano je da se ugovor smatra raskinutim krivicom investitora ukoliko se ne ispune odredbe iz ugovora, a upravo tako se i dogodilo.
Salapura je takođe rekao da će grad razmotriti mogućnost pokretanja spora za naknadu štete od investitora.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala