Otkazana i sednica Saveta ministara BiH

© Flickr / Jennifer BoyerZastave Bosne i Hercegovine
Zastave Bosne i Hercegovine - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2021
Pratite nas
Sednica Saveta ministara Bosne i Hercegovine, koja je bila zakazana za danas, odložena je po nalogu predsedavajućeg, Zorana Tegeltije.
To je objavljeno na sajtu Saveta uz napomenu da će informacija o novom terminu održavanja sednice biti blagovremeno objavljena.
Podsetimo, zbog nedolaska poslanika iz Republike Srpske pre dva dana otkazana je i sednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je trebalo da bude razmatran Predlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza za 2021. Godinu.
BiH - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Uveden „sultanski sistem“, nećemo ga poštovati: Jasan odgovor iz Srpske na novu pretnju Sarajeva
Lideri političkih partija iz Republike Srpske odlučili su u ponedeljak da predstavnici RS u institucijama BiH, odnosno Predsedništvu, Savetu ministara i Parlamentu BiH ne učestvuju u donošenju odluka, u znak protesta zbog odluke odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.
Praktično, to znači da se srpski predstavnici neće povući iz institucija, ali da neće učestvovati u radu i donositi odluke dok se ne reši pitanje nametnutog zakona.
O tome šta su mogući scenariji u BiH, da li je Inckovo „zakucavanje“ isprovocirano izveštajem Nezavisne komisije o Srebrenici, koji ocenjuje da zločin koji se dogodio nije bio genocid, ili je odgovor na rusko-kineski nacrt rezolucije o visokom predstavniku, za Sputnjik su govorili diplomata u penziji Zoran Milivojević, politički analitičar iz Banjaluke Vojislav Savić i profesor Srđan Perišić:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala