Rusija: „Sputnjikom Ve“vakcinisano 20 miliona građana

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPakovanje vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Pakovanje vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Pratite nas
Šefica Ruske službe za fitosanitarni nadzor (Rospotrebandzor) Ana Popova izjavila je da obe doze vakcine „Sputnjik ve“ (Sputnik V) primilo oko 20 miliona Rusa.
Kada je reč o vakcini „EpiVakKorona“, obe doze primilo je milion ljudi, dok je kompletno vakcinisano „KoviVak“ vakcinom – oko 300.000 ljudi.
Laboratorija Istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja Ministarstvo zdravlja Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Stiže peta ruska vakcina protiv virusa korona
U Rusiji su registrovane četiri vakcine protiv korone – „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) centra „Gamaleja“, „EpiVakKorona“ centra „Vektor“, „KoviVak“ centra „Čumakov“, i vakcina „Sputnjik lajt“.
Ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“, koju proizvodi Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije, odobrena je u skoro 70 država sa ukupnom populacijom od preko 3,4 milijarde ljudi. „Sputnjik Ve“ zauzima drugo mesto u svetu po broju odobrenja koja su dali vladini regulatori.
Efikasnost vakcine iznosi 97,6 odsto na osnovu analize podataka o 3,8 miliona vakcinisanih državljana Rusije, što je više nego što je prethodno objavio medicinski časopis „Lanset“ (91,6 odsto).
Treća faza ispitivanja vakcine „Sputnjik Ve“  - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2021
Rezultati treće faze kliničkih ispitivanja vakcine „Sputnjik Ve“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala