Prvi u svetu: Rusija podnela UN nacrt konvencije o borbi protiv sajber kriminala

CC0 / Pixabay / Sedište Ujedinjenih nacija u Beču
Sedište Ujedinjenih nacija u Beču - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Pratite nas
Rusija je podnela specijalnom komitetu Ujedinjenih nacija prvi u svetu nacrt konvencije o suprotstavljanju sajber kriminalu i kriminalnom korišćenju kriptovaluta, saopštila je pres-služba Generalnog tužilaštva Rusije.
U sedištu UN-a u Beču međuresorna ruska delegacija je na sastanku sa vršiocem dužnosti izvršnog direktora Uprave UN za narkotike i kriminal Denisom Čatčavalitom zvanično podnela nacrt konvencije o suprotstavljanju korišćenju informaciono-komunikacionih tehnologija u kriminalne svrhe.
Procesor - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2021
„Safenet“ - Ruski centar za borbu protiv sajber-kriminala, nove metode protiv virtuelnih prestupnika
„Nacrt ima čitav niz prednosti. Uzima u obzir savremene izazove i pretnje u sferi međunarodne informacione bezbednosti, uključujući kriminalno korišćenje kriptovaluta, uvodi nove elemente krivičnih dela počinjenih korišćenjem informaciono-komunikacionih tehnologija (distribucija falsifikovanih medicinskih proizvoda, trgovina narkoticima, uključivanje maloletnih lica u protivpravna dela opasna po život, zdravlje i slično)“, precizirano je u saopštenju.
Rusko Generalno tužilaštvo navodi da je Rusija prva zemlja koja je razradila i predstavila nacrt univerzalne konvencije posvećene suprotstavljanju informacionom kriminalu.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2021
Putin: Digitalno prostranstvo puno pretnji po globalnu bezbednost i pojedinačne države
„Samim tim Rusija predlaže svetskoj zajednici svoje materijale koji bi mogli da predstavljaju osnovu budućeg sveobuhvatnog instrumenta u cilju njegovog daljeg popunjavanja, uzimajući u obzir stavove država celog sveta“, saopštilo je rusko tužilaštvo.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala