Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Senzacija, drama i nastavak „rata“ – Osaka ispala, pa izigrala novinare /foto/

© AP Photo / Seth WenigJapanska teniserka Naomi Osaka tokom Olimpijskih igara
Japanska teniserka Naomi Osaka tokom Olimpijskih igara - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Pratite nas
Japanska teniserka Naomi Osaka, druga teniserka sveta i četvorostruka Grend slem šampionka, ispala je u osmini finala Olimpijskih igara u Tokiju.
Osaka je bila verovatno glavni favorit za osvajanje Igara, što zbog svog kvaliteta, što zbog toga što igra na domaćem terenu.
Ipak, od nje je veoma lako bila bolja Čehinja Marketa Vondrušova sa 6:1, 6:4, posle samo jednog časa i deset minuta borbe.
Vondrušova je odigrala jako smireno, čekajući greške protivnice kojih je bilo u izobilju – čak 31 neiznuđena za samo 17 gemova.
Dvadesettrogodišnjakinja koja je odrasla u Americi je u prva dva meča prošla dosta lako, tako da je ovaj rezultat i zbog toga bio iznenađujući.
Bilo kako bilo, Vondrušova je zakazala četvrtfinalni duel sa boljom iz okršaja Badose i Podoroske, a Osaka se zaputila na konferenciju za medije.
A, onda...
Iako je svima bilo dobro poznato da je Osaka nedavno odustala od Rolan Garosa posle prvog kola, a onda i od Vimbldona, nakon što joj je zaprećeno jer je odbila da se pojavljuje na konferencijama za medije.
O toj tome se govorilo opširno i detaljno, a Osaka je u međuvremenu rešila da snimi dokumentarnu seriju o sebi, napiše kolumnu, da nekoliko intervjua, izađe na naslovnoj strani časopisa – i postane prva teniserka koja je ikada zapalila Olimpijsku vatru.
U Tokiju se očekivalo da, uprkos mentalnim poteškoćama koje je priznala da ima i strahu od novinara posle poraza, dođe na sve pres-konferencije, najviše zbog toga što se turnir održava u njenoj zemlji.
Novinari u Tokiju su je uredno čekali posle meča sa Čehinjom, ali, kako je javio britanski novinar Tumaini Karajol, ona je otišla sporednim putem i izbegla miks-zonu.
Predstavnici medija su mislili da se Osaka neće pojaviti pred njima, ali je došlo do veleobrta.

„Nakon što je miks-zona bila skoro pa napuštena i rečeno je da je otišla, Naomi Osaka se vratila da odgovori na nekoliko pitanja, u sebi odgovarajuće vreme“, napisao je Karajol, aludirajući na to da je Japanka zavarala novinare.

Osaka je u kratkim crtama istakla da je imala jako tešku nedelju koja joj nije pomogla u borbi protiv svojih problema, te „da joj je drago da nije izgubila u drugom kolu.
Gde će sledeće učestvovati nije poznato.
Podsetimo, naredni veliki turnir koji je na programu je US open, koji je 22-godišnjakinja iz Osake osvojila dvaput i na kojem je aktuelna šampionka.
Japanska teniserka Naomi Osaka - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2021
Oblak depresije nad Parizom – ko je đubre, gde je bila greška i šta misli Đoković?
Japanska teniserka Naomi Osaka tokom Australijan opena 2020. - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
„Novak Đoković, Majkl Felps, Mišel Obama...“
Japanska teniserka Naomi Osaka po dolasku na Australijan open - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2021
Bura u Parizu ne jenjava – javila se i Amerikanka zbog koje je depresija počela
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala