Vakcina „Sputnjik Ve“ preporučuje se onkološkim pacijentima

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaKorona virus vakcina
Korona virus vakcina - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Pratite nas
Ministarstvo zdravlja Rusije obnovilo je privremene preporuke za vakcinaciju odraslog stanovništva protiv virusa korona.
U skladu sa novom verzijom dokumenta, vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) preporučuje se svim onkološkim pacijentima koji su završili lečenje bez obzira na početnu fazu i oblik bolesti.
„Ako je onkološkom pacijentu zakazana operacija, preporučuje se da primi vakcinu 14 ili više dana pre planiranog datuma operacije, ili nakon otpuštanja sa hirurškog odeljenja“, navodi se u saopštenju.
Ruski onkolog Andrej Kaprin - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2019
Ruski onkolog: Rak svesti na hroničnu bolest s kojom se može živeti
Vakcina „EpiVakKorona“ centra „Vektor“ je kontraindikovana kod teških oblika alergijskih bolesti, malignih oboljenja i primarne imunodeficijencije.
Osobe koje su preležale akutnu zaraznu ili neinfektivnu bolest savetuje se da se vakcinišu 2-4 nedelje nakon ozdravljenja.
Hiperosetljivost na bilo koju komponentu vakcine, istorija ozbiljnih alergijskih reakcija, kao i period dojenja razlozi su da se potpuno isključi mogućnost primene vakcine. Trudnoća se ne navodi kao kontraindikacija za vakcinaciju.
Precizirano je da ne postoje preduslovi za povećanje rizika od neželjenih reakcija kod pacijenata koji su se lečili od onkoloških bolesti nakon vakcinacije protiv virusa korona.
© SputnikSputnjik Ve vs Sputnjik Lajt LAT
Sputnjik Ve vs Sputnjik Lajt LAT - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Sputnjik Ve vs Sputnjik Lajt LAT
Pored toga, vakcinacija bez dodatnih ograničenja može se sprovoditi kod svih pacijenata koji dugotrajno primaju terapiju u fazama, ali koji nemaju znakove hematološke toksičnosti. Reč je o pacijentima koji primaju, između ostalog, hormonsku terapiju pošto takvo lečenje obično ne izaziva značajne neželjene posledice i ne utiče na krvnu sliku, navodi rusko Ministarstvo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala