Vladika Teodosije u Starom Grackom: Oni koji ne znaju za Boga učinili su neviđen zločin

© Sputnik / Lola ĐorđevićEpiskop raško-prizrenski Teodosije
Episkop raško-prizrenski Teodosije  - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Pratite nas
Episkop raško-prizrenski Teodosije poručio je danas u Starom Grackom, gde je služio parastos žeteocima postradalim u masakru pre 22 godine, da je obaveza svih da čuvaju sećanje na žrtve, posebno u vremenu „kada nije lako biti hrišćanin i Srbin“.
„Nevine žrtve, meštani ovog sela, radnici, trudbenici, položili su svoj život i stradali su od ruku zločinaca, krvnika, onih koji ne znaju za Boga, pravdu, istinu, već su oni uzeli u svoje ruke da dele pravdu i učinili neviđen zločin na ovim prostorima. Mi koji smo kršteni u ime oca i sina i svetoga duha, koji nosimo krst Hristov kroz ovaj život, znamo da nam je suđeno da stradamo, jer je Gospod rekao ’mene su gonili i vas će goniti’, jer niste od ovoga sveta“, rekao je Teodosije.
Po njegovim rečima, Gospod je prineo sebe za žrtvu na spasenje svih ljudi, „a evo i posle njega, mnogi sveti i kršteni su stradali radi Hrista i radi pravde i istine, spasenja duše“, prenosi „Kosovo onlajn“.
Parastos za 14 srpskih žetelaca ubijenih na njivi iz zasede 23. jula 1999. godine - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Srpska koordinacija: Ubijeni žeteoci u Starom Grackom bili krivi jer su Srbi
„Ovde smo se sabrali da učinimo parastos nevinim žrtvama kako bi gospod primio njihove duše u zajednici pravednih svetih, u naručje Avrama, kako bi ih upokojio, utešio, tamo gde nema bolesti, žalosti i stradanja, tamo gde je život večni. Mi smo svi obavezni da poštujući žrtve nevino stradalih, bude dostojni i da činimo podvig na Kosovu i Metohiji istrajavajući u vremenu kada nije lako biti hrišćanin i Srbin, naročito na ovim prostorima. Neka bi gospod upokojio duše stradalih, neka bi dao utehu njihovim srodnicima, a svima nama snage da hodimo Hristovim putem, putem krsta, ali i slavnog vaskrsenja“, poručio je Teodosije.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala