Moskva: Nećemo dozvoliti da budemo uvučeni u novu trku u naoružanju

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Moskvu
Pogled na Moskvu  - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Pratite nas
Rusija neće dozvoliti da bude uvučena u novu, skupu trku u naoružanju, zemlja već ima sve što joj je potrebno da se zaštiti, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Pretnjama i ultimatumima ćemo se odlučno suprotstavljati, jačajući svoj suverenitet… Nećemo kliziti ni u samoizolaciju ni u konfrontacije. I nećemo dozvoliti da Rusija bude uvučena - a time nas često plaše, među njima i neki opozicionari u zemlji - u novu skupu trku u naoružanju. Imamo sve što nam je neophodno da se zaštitimo“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, ima glasova koji, iako nisu brojni, prilično glasno iznose određene misli čija je suština u tome da se treba pomiriti sa Zapadom pod uslovima koje oni iznose i da će onda za Rusiju biti sve dobro, da će bit ukinute sankcije itd.
Logo NATO-a na samitu u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2021
Moskva poručila NATO-u: Rusija ne preti, ali neće zanemariti opasna dejstva
„Ja sa uveren, i ne samo uveren, tu je i iskustvo 80-tih i početka 90-tih godina, da će bilo kakvi jednostrani ustupci s naše strane biti protumačeni isključivo kao slabost. Kao što naši partneri umeju da rade – oni sve jednostrane ustupke prisvajaju i odmah zatim iznose nove i nove neprihvatljive zahteve. Zbog toga ćemo voditi samostalnu, nacionalno orijentisanu i pragmatičnu spoljnu politiku“, objasnio je Lavrov.
Sve o Rusiji
... pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala