Crnogorska skupština zakazala saslušanje ministarke, za odluku glasala i URA /video/

© Foto : Youtube/Univerzitet Crne Gore/PrintscreenCrnogorska ministarka kulture, nauke, prosvete i sporta Vesna Bratić
Crnogorska ministarka kulture, nauke, prosvete i sporta Vesna Bratić - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Pratite nas
Odbor crnogorske skupštine za prosvetu, nauku, kulturu i sport saslušaće resornu ministarku Vesnu Bratić, a na inicijativu predsednika tog skupštinskog tela Damira Šehovića. Ministarka Bratić, kako je dogovoreno, biće saslušana narednog petka, 30. jula u podne.
Za je glasalo sedam poslanika uključujući i poslanike vladajuće stranke URa Dritana Abazovića, dok ih je protiv bilo šestoro iz ostatka parlamentarne većine.
Predsednik odbora Damir Šehović kaže da je u prosveti izvršena klasična čistka i obračun sa nepodobnima, a da se nije vodilo računa o njihovim pojedinačnim rezultatima rada.
„Napravljena je velika šteta našem obrazovnom sistemu. Nema argumentacija koja može da opravda smenu svih direktora bez detaljnije analize“, rekao je on.
Šehović, koji je inicijator saslušanja, rekao je da je jedan od razloga za saslušanje taj što školski odbori nisu konstituisani skladno zakonu, dok je drugi pravne prirode, „jer su gotovi svi direktori razrešeni protivno pravu i nezakonito“.

Milačić: Bratićkin greh što je Srpkinja

Marko Milačić iz Prave Crne Gore rekao je da nije protiv saslušavanja, ističući kako u slučaju Vesne Bratić preovladavaju „selektivnost i dvostruki aršini“.
Za Bratićku je rekao da je ministarka koja ne trpi nikakve pritiske, te da je njen najveći greh što je Srpkinja, a što joj se ne može oprostiti sa raznih strana.
Litija u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Vesna Bratić: Litijski pokret je demonstrirao snagu koja nije viđena na ovim prostorima /video/
Šehović je, međutim, podsetio kako je ministarka Bratić govorila da je žena četnik, te da Crnogorci ne postoje jer su rezultat etničkog inženjeringa.

Jelena Božović (DF): U vreme Šehovića najviše štete po obrazovanje

Jelena Božović iz DF-a ustvrdila je kako je za vreme mandata Damira Šehovića obrazovanje pretrpelo najveću štetu.
„Znalo se kako se zapošljava i tamo su bili vaši i jastrebovi DPS-a, koji su vršili nacionalnu i političku diskriminaciju onih koji ne podržavaju vašu tadašnju koaliciju“, kazala je Božovićeva.
Ona tvrdi da kao profesorica srpskog jezika i književnosti nije mogla da pronađe posao, prenosi RTCG.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala