Vesna Bratić: Litijski pokret je demonstrirao snagu koja nije viđena na ovim prostorima /video/

© Sputnik / Aleksandar MilačićLitija u Podgorici
Litija u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Pratite nas
Litijski pokret je demonstrirao snagu koja nikad nije viđena na ovim prostorima, poručila je crnogorska ministarka prosvete, kulture, nauke i sporta Vesna Bratić na skupu „Sveti Vasilije Ostroški – 350 godina od prestavljenja“ koji je održan u manastiru posvećenom ovom svecu.
„U iščekivanju smo velikog praznika, a ljudi su zaboravili kako je sve Božja volja. Za to je najbolji dokaz bila prethodna godina kad se naša zemlja duhovno preporodila. U jednom trenutku sam ovu zemlju nazvala pustom jer je to tako delovalo, ali je pokazala da, iako je ranjena, opljačkana i ponižavana, nije duhovno pusta. Ovo je potvrdilo živi duh hrišćanstva“, navela je Vesna Bratić.
Bratić je istakla, da episkopu Atanasiju, mitropolitu Amfilohiju i patrijarhu Irineju dugujemo obnavljanje ljubavi, vere i zajedništva, prenosi IN4S.
Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović ocenio je da je prisustvo ministarke Bratić ovom skupu jedno od čuda Svetog Vasilija.
„Navikli smo sa profesorom Damirom Šehovićem da u ilegali delujemo decenijama, pa ne umemo da se ponašamo u prisustvu ministra iz Vlade Crne Gore“, naveo je on.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala