Skupština Srbije usvojila izmene zakona o sudijama i Visokom savetu sudstva

© Sputnik / Lola ĐorđevićPrvi sastanak u okviru međustranačkog dijaloga bez stranaca održan u Skupštini Srbije
Prvi sastanak u okviru međustranačkog dijaloga bez stranaca održan u Skupštini Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Pratite nas
Poslanici Skupštine Srbije usvojili su večeras izmene i dopune Zakona o sudijama i dopune Zakona o Visokom savetu sudstva kojima se uvodi etički odbor kao institucija koja će imati jako veliku odgovornost i obavezu kada je u pitanju odlučivanje i praćenje kvaliteta rada sudija.
Poslanici su večeras glasali i o 13 kandidata za predsednike sudova u Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Ivanjici, Petrovcu na Mlavi, Prokuplju, Negotinu, Subotici, Zaječaru, Pančevu, Rumi i Somboru.
Parlament je izabrao Jelicu Vujinović za predsednika Osnovnog suda u Bačkoj Palanci, Ljubišu Tomićevića za predsednika Osnovnog suda u Ivanjici, Stanoja Rajića za predsednika Osnovnog suda u Petrovcu na Mlavi.
Za predsednika Privrednog suda u Zrenjaninu izabran je Aleksandar Stojiljkovski, Privrednog suda u Pančevu Gordana Anić, Privrednog suda u Somboru Biljana Perić i Privrednog suda u Zaječaru Dragan Jocić.
Visoki savet sudstva je za predsednika Prekršajnog suda u Negotinu izabrao Anu Jaćimović, a Prekršajnog suda u Subotici Tanju Vladušić Rudić.
Skupština nije izabrala četiri kandidata koje je osporila predsednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Jelena Žarić Kovačević.
Biljana Đuričić nije izabrana za predsednika Osnovnog suda u Rumi, kao ni Zlatoje Ankić za predsednika Osnovnog suda u Zrenjaninu.
Takođe, nisu izabrane ni Gordana Sokić, i to za predsednicu Osnovnog suda u Prokuplju, kao ni Ljiljana Sinđić za predsednicu Osnovnog suda u Pančevu, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala