Rusija priprema novo lansiranje „Cirkona“: Šta može nova raketa protiv nosača aviona

© Foto : Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje hipersonične rakete "Cirkon" sa fregate "Admiral Gorškov" u Belom moru
Lansiranje hipersonične rakete Cirkon sa fregate Admiral Gorškov u Belom moru - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Pratite nas
Ruska fregata „Admiral Gorškov“ će za nekoliko dana ponovo testirati hipersoničnu raketu „Cirkon“, saopštio je Sputnjiku izvor iz odbrambeno-industrijskog kompleksa.
Lansiranje je planirano iz Barencovog mora na morski cilj, koji će imitirati nosača aviona uslovnog protivnika.
Sagovornik je dodao da će testiranje biti izvedeno „u uslovima ometanja i postavljanja složenih ciljeva“.
Ovo će biti drugo lansiranje ove godine. Pošli put je lansiranje sa ruske fregate „Admiral Gorškov“ izvedeno 19. jula iz Belog mora, kada je hipersoničnom raketom „Cirkon“ uspešno pogođen cilj u Barencovom moru. Kako je naveo izvor, državna ispitivanja će biti završena tokom godine.
Hipersonična raketa - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Fregata „Admiral Gorškov“ uspešno pogodila cilj raketom „Cirkon“
„Cirkon“ je prva hipersonična krstareća raketa na svetu sposobna za kontinuirani aerodinamični let sa manevrisanjem u gustim slojevima atmosfere uz pomoć sopstvenog potiska motora tokom čitave rute. Ona može podjednako efikasno da pogađa ciljeve na kopnu i na vodi.
Raketa „Cirkon“ može da razvije brzinu oko devet maha, što je devet puta više od brzine zvuka i iznosi više od 10.000 kilometara na čas. Maksimalni domet rakete je 1.000 kilometara.
Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Pentagon o testiranju rakete „Cirkon“: Ozbiljno shvatamo rusku „pretnju“
Pretpostavlja se da će raketama „Cirkon“ biti naoružane fregate projekta 22350, najnovije podmornice projekta 885M „Jasenj-M“, kao i nuklearna raketna krstarica „Admiral Nahimov“, koja je u fazi modernizacije, i podmornica „Irkuck“ koja će biti modernizovana do nivoa 949AM.
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala