Rusija nema nameru da pošalje vojsku u Avganistan

© Jovo Mamula, Ministarstvo odbrane Srbije„Leteći tenk“ Mi-35 - nova snaga Ratnog vazduhoplovstva
„Leteći tenk“ Mi-35 - nova snaga Ratnog vazduhoplovstva - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Pratite nas
Rusija ne razmatra mogućnost raspoređivanja svojih vojnika u Avganistanu niti bombardovanje položaja terorista na teritoriji ove zemlje, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Nema govora ni o kakvom bombardovanju niti invazije na Avganistan. Niko o tome ni ne razmišlja. Mešate nas sa Amerikancima ili sa iskustvom koje smo "poneli" iz sovjetskog vremena", rekao je Lavrov u intervjuu ruskim medijima, odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost da Rusija pošalje svoje vojnike u Avganistan zbog rasta terorističke pretnje.

On je naglasio da se u ruskom društvu uvrežilo mišljenje da je potrebno osigurati bezbednost svojih granica i stvoriti uslove da se bezbednost svih ostalih država osigurava kroz unutrašnje dogovore u okviru nacionalne ideologije.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Rusija: Imamo dokaze o saradnji Amerike i DAEŠ-a u Avganistanu
"Imamo obavezu prema našim saveznicima – pred Tadžikistanom, Kirgistanom - kojima se rukovodimo u skladu sa tačkom Dogovora o kolektivnoj bezbednosti. Ako se desi bilo kakva agresija prema nekoj članici ODKB, odmah se vrše konsultacije kako bi se odredile mere za reagovanja i ugušila agresija", dodao je ministar.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala