Oglasio se Risto Jovanović posle izlaska iz pritvora u Mitrovici

© Foto : Jutjub/ Kosovo OnlineRisto Jovanović
Risto Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Pratite nas
„Ne osećam se krivim! Pozdravljam sve ljudi koji su bili uz mene. U teškim trenucima sam shvatio ko mi je bio podrška“, rekao je po izlasku iz pritvora u Kosovskoj Mitrovici Risto Jovanović iz Podgorice, koji je uhapšen za Vidovdan na Gazimestanu, a kojem je suđeno za „izazivanje razdora i netrpeljivosti“.
Sud u Prištini izrekao mu je danas kaznu od šest meseci zatvora, petogodišnju zabranu ulaska na Kosovo, još 150 evra za sudske troškove, kao i 30 evra na ime uvrede „žrtava“, prenose Novosti.
Međutim, Jovanovićeva advokatica, Jovana Filipović, saglasila se da se zatvorska kazna zameni novčanom u iznosu od 6.700 evra, ali je najavila da će odbrana uložiti žalbu Apelacionom sudu. Novac je donela njegova sestra Slavenka Terzić, pa je Risto Jovanović odmah posle isplate izašao na slobodu.
Podgoričaninu Ristu Jovanoviću, koga je Kosovska policija uhapsila na Vidovdan, 28. juna, na Gazimestanu, određena je mera od 30 dana pritvora. - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Risto Jovanović pušten iz pritvora nakon plaćanja kaucije
Podsetimo, Jovanović je uhapšen, kada se 28. juna pobunio zbog maltretiranja monahinje na izlazu iz Gazimestana, kojoj je kosovska policija pretresala lične stvari. Međutim, njega su teretili za „izazivanje mržnje i netrpeljivosti“ među zajednicama na Kosovu, odnosno da je uzvikivao: „Ubij šiptara“, „Kosovo ćemo oprati krvlju"“, kao i „Kada se okrenem desno Šiptarima će biti tesno".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala