Risto Jovanović pušten iz pritvora nakon plaćanja kaucije

© Foto : Skrinšot, Jutjub, Kosovo onlajnPodgoričaninu Ristu Jovanoviću, koga je Kosovska policija uhapsila na Vidovdan, 28. juna, na Gazimestanu, određena je mera od 30 dana pritvora.
Podgoričaninu Ristu Jovanoviću, koga je Kosovska policija uhapsila na Vidovdan, 28. juna, na Gazimestanu, određena je mera od 30 dana pritvora. - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Pratite nas
Risto Jovanović iz Podgorice, koji je uhapšen na Gazimestanu zbog navodnog „izazivanja razdora i netrpeljivosti“, pušten je danas iz pritvora nakon plaćanja kaucije.
Sud je ranije danas Rista Jovanovića osudio na šest meseci zatvora. Istovremeno, sud je objavio da može da prihvati zamenu kazne zatvora za novčanu u iznosu od 6.700 evra i zabranu ulaska na Kosovo i Metohiju u narednih pet godina, što su odbrana, Jovanović i njegova porodica prihvatili, preneo je RTS.
U odluci je navedeno da je Jovanović imao „nameru da izazove razdor i netrpeljivost“ između etničkih zajednica tokom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu.
Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo je danas da je u slučaju Rista Jovanovića, kao, kako navode, i svaki put do sada, uložilo maksimalne napore u cilju pružanja pomoći crnogorskim građanima u zaštiti njihovih prava, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku, političku ili bilo koju drugu pripadnost.
Iz Ministarstva navode da se novčanom umesto zatvorskom kaznom, stiču uslovi da se Jovanović vrati svojoj porodici.
Risto Jovanović iz Podgorice uhapšen je tokom proslave Vidovdana na Gazimestanu, pošto je ukazao policiji, koja je građanima oduzimala srpska obeležja, da nemaju potrebe da pretresaju monahinju. Pripadnici specijalne policije odveli su ga sa kapije ulaza u dvorište spomenika na Gazimestanu, ubacili u vozilo policije i, uz pratnju, udaljili se prema Prištini.
Jednomesečni pritvor određen mu je nekoliko dana kasnije, a suđenje je zakazano po hitnom postupku.
Risto Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
„Ne osećam se krivim“: Počelo suđenje Podgoričaninu uhapšenom na Gazimestanu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala