Iz Kazahstana za Sputnjik: Zvezdo, čuvaj se Lava!

© Foto : FK Crvena zvezda Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2021
Pratite nas
Srpski stručnjak Srđan Blagojević „skenirao“ je za Sputnjik vrline i mane Kairata, rivala Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Trener Kaspija, koji je sedeo na klupi Indđije i Javora, pre nekoliko dana „uzeo je meru“ šampionu Kazahstana, te vrlo dobro zna šta čeka crveno-bele u sredu u Almatiju.
Crvena zvezda će put Lige šampiona krenuti iz Kazahstana 21. jula, dok je revanš zakazan za sedam dana kasnije na Marakani.
Posle saplitanja crveno-belih na startu Superlige protiv Vojvodine u meču bez golova, jasno je da prvak Srbije mora bolje, s obzirom na to da Kairat od marta igra takmičarske mečeve i nalazi se na vrhuncu forme.
Fudbaleri Crvene zvezde: Filipo Falko, Milan Pavkov i Mirko Ivanić - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Dobar žreb za Zvezdu na putu ka Ligi šampiona – izbegnuta „mađarska mina“
Još kada tome dodate da je Kairat doveo Brazilca Vangera Lava, kao i najboljeg strelca tamošnjeg šampionata Žoaoa Paola iz Ordabasija, te da u svojim redovima imaju bivšeg vezistu Partizana Nebojšu Kosovića, kao i Radeta Dugalića, onda je jasno da je pred timom Dejana Stankovića ozbiljna prepreka.
© Foto : Vranje NewsSrđan Blagojević
Srđan Blagojević - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Srđan Blagojević
Svesni su toga i te kako u Ljutice Bogdana, a Sputnjik je rešio da odgovore na pitanja odakle Zvezdi preti najveća opasnost od ekipe koja je eliminisala u prvom kolu kvalifikacija Makabi iz Tel Aviva, potraži od Srđana Blagojevića, trenera Kaspija koji je u Kupu Kazahstana pobedio Kairat rezultatom 2:0.
„Činjenica je da su protiv nas igrali u kombinovanom sastavu, ali ne treba potceniti uspeh Kaspija, jer smo kao ekipa koja ima treći najmanji budžet, a savladali smo šampiona koji je u vlasništvu kazahstanskog oligarha i koji ne ulaže ništa manje novca od Crvene zvezde“, počeo je razgovor iz Kazastana za Sputnjik Blagojević.
Nekadašnji trener Inđije, Javora, Bežanije, IMT-a, apostrofirao je na koga bi Zvezda trebalo da obrati posebnu pažnju, kao i u kojoj formaciji će Kairat udariti na Zvezdu u sredu uveče u Almatiju.
Vagner Lav je definitivno zvezda broj 1. Bez obzira na to što ima 37 godina, ozbiljnu razliku pravi ovde u Kazahstanu i Zvezda treba da ga ase pazi. E sad, kako će to izgledati na evropskom nivou, sa nekim jačim ekipama, kao što je Zvezda, ostaje da se vidi. Mada, već se pokazao protiv Makabija, bio je odličan, vrlo je pokretljiv, zadržao je i brzinu. Naravno, ne u toj meri kao kada je bio mlad. Bivši as CSKA iz Moskve, igra iza špica, na vrhu tog romba, pošto Kairat igra u formaciji 4-4-2 u rombu. U nedostatku klasičnih krila, opredelili su se kroz sredinu da napadaju. U Kupu obično odmaraju igrače, ove glavne čuvaju za evropske izazove kao što je bio slučaj protiv Makabija, i isto tako očekujem da bude protiv Zvezde“, ističe Srđan.
Kairat odlično funkcioniše sa Vagnerom Lavom kao polušpicem i dvojicom napadača, a preferira presing po čitavom terenu.
„Imaju dvojicu napadača Gvinejca Kantea koji je došao zimus iz poljske Legije i Šušančeva, visokog igrača koji je izdanak njihove omladinske škole i vrlo su efikasniji. Kairat je agresivna ekipa, igra vrlo agresivan fudbal i tru se da brzo povrate posed posle izgubljene lopte. Ali, ne igraju na posed, već su direktni. Ne idu u širinu, imaju vertikalnu usmerenost ka napred i u poslednjih mesec i po dana su značajn podigli formu. Promenili su i formaciju, kao što rekoh, igraju 4-4-2 u rombu jer imaju samo jedno klasično krilo malog Alikulova. Njega zovu kirgistanski Mesi. Vrlo je neprijatan igrač, brz, ima nisko težište, dobar drigling “, ističe naš sagovornik.
Kada su u pitanju Nebojša Kosović, nekadašnji igrač Partizana i Rade Dugalić, koji je igrao za Radnički iz Niša, Srđan Blagojević apostrofira da njih dvojica imaju zapažene uloge u igri Kairata.
VAR Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Ne daj Bože da se Srbi oko istorijske VAR odluke slože /video/
„Kairat je opasan iz prekida, vrlo su agresivni, a glavna opasnost je Rade Dugalić! On je tu već tri godine i svi prekidi rade se na njega, i kada je korner i kada je slobodan udarac sa strane. Vrlo je neprijatan u skoku, cenim da će Zvezda na to obratiti posebnu pažnju. Što se Kiće Kosovića tiče, on oplemenjuje igru veznog reda. Igra poludesno, ili polulevo. Zadnjeg veznog im igra beloruski reprezentativac Poljakov koga su prekomandovali sa mesta štopera jer im se Koralski povredio. Tako da Kića Kosović ima jasno definisanu ulogu i jako je bitan za Kairat“, jasan je trener kazahstanskog Kaspija.
Za kraj smo ostavili pitanje ko je favorit, Zvezda ili Kairat, a Blagojević je odgovorio:
„Bacio sam pogled na istoriju i znam da je takva da su dosad igrali dvaput. Jednom je Zvezda prošla, drugi put Kairat. Te 2015. godine Zvezda je bila u krizi, gledajući sad ovaj tim i onaj tada, jasno je da su crveno-beli daleko jači. Prednost Zvezde je evropsko iskustvo, igrali su godinama Ligu šampiona i Ligu Evrope, dok je plus Kairata što je u najboljoj formi jer igraju takmičarske mečeve. Blagu prednost dao bih Zvezdi, ali videćemo ko će se kome prilagođavati“ zaključio je srpski stručnjak koji radi u Kazahstanu Srđan Blagojević.
Pokorio je Evropu, a onda kompletirao „izdaju“ – besplatno
Partizan silan u „vaterpolo“ utakmici na „Karađorđu“ /video/
Švajcarski model – spas za Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala