Ne daj Bože da se Srbi oko istorijske VAR odluke slože /video/

© Foto: FSSVAR Srbija
VAR Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Pratite nas
Na utakmici prvog kola Superlige između TSC iz Bačke Topole i Novog Pazara ispisana je istorija srpskog fudbala i ona se odnosi na prvu VAR odluku. Arbitar Jovan Šegrt je posle konsultacija sa VAR sobom i naknadnim pregledom snimka, pokazao na belu tačku za domaćina.
I jasno je da se, pre svega, na društvenim mrežama podiglo dosta prašine oko toga da li je Šegrt pogrešio ili je ispravno postupio, a Mirko Poledica, predsednik sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ smatra da je odluka pogrešna.
Jer, ne daj Bože da se Srbi oko nečeg, u ovog slučaju istorijske VAR odluke, slože...
Fudbaleri FK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Partizan silan u „vaterpolo“ utakmici na „Karađorđu“ /video/
Dilema je bila da li je Kiković iz Novog Pazara igrao u rukom posle pokušaja glavom fudbalera TSC.
Činjenica je da ga lopta jeste udarila u ruku, koja je bila u prirodnom položaju, s tim što ga je prvobitno lopta pogodila u grupi, pa tek onda u ruku.
Sudija Jovan Šegrt u prvi mah nije odreagovao, ali mu je iz VAR sobe signalizirano da je bilo igranja rukom, te je on otrčao do monitora koji se nalazi na stadionu kako bi doneo konačnu odluku.
Da se razumemo, situacija nije bila nimalo naivna i zbog toga je u nekoliko navrata proveravao ono na šta su mu signalizirali sudije iz VAR sobe - Momčilo Marković i Bojan Banović.
Šegrt je na kraju pokazao na belu tačku, a Lukić koji je u prvom poluvremenu već promašio penal, ovoga puta bio je nepogrešiv sa 11 metara.
Momentalno su počele rasprave oko toga da li je prva VAR odluka u Srbiji ispravna ili nije, a Mirko Poledica, predsednik sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ bio je iznenađen odlukom glavnog arbitra.
„Arbitri često potenciraju da nema penala ako lopta igrača pogodi u ruku tako što se odbije od bilo kog dela tela. Ovde se jasno vidi da igrača pogađa lopta u grupi, pa u ruku, potpuno sam zbunjen odlukom da svira penal. A snimak, kao sa svadbe...“, tvitovao je Poledica.
Bilo kako bilo, istorijska VAR odluka u Superligi je doneta, i ostaće upamćeno da je doneo Šegrt na utakmici TSC - Novi Pazar, koja je okončana pobedom domaćina rezultatom 2:0.
Pokorio je Evropu, a onda kompletirao „izdaju“ – besplatno
„Dušan, Dušan“ – deca stala u red za autogram od srpskog napadača /video/
Skandal pred OI – Nemci usred meča napustili teren zbog rasističkih uvreda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala