Tri karte za svemir: Bezos otkrio da su budući putnici za svemir dali već 100 miliona dolara

© AP Photo / Patrick SemanskyDžef Bezos ispred modela lunarne letelice kompanije „Blu oridžin“
Džef Bezos ispred modela lunarne letelice kompanije „Blu oridžin“  - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Pratite nas
Svemirska kompanija Džef Bezos „Blue oridžin“ prodala je karte za buduće putničke letove do ivice svemira u vrednosti od skoro 100 miliona dolara, objavili su predstavnici kompanije milijardera.
Kompanija nije otkrila cenu pojedinačne karte za let novom raketom „Nju šepard“. Jedini pokazatelj cenovnog ranga kompanije „Blue oridžin“ je javna aukcija koju je kompanija održala za mesto na prvom letu sa Bezosom, a čija je cena bila 28 miliona dolara. To je mnogo više od raspona od 200.000 do 500.000 dolara – koliko je njihov glavni konkurent u svemirskom turizmu „Virdžin galaktik“ procenio mesta na budućim letovima.
Raketa „Nju šepard“ , koja je prevozila Džefa Bezosa i njegove saputnike sa kosmodroma u blizini Van Horna u Teksasu, u utorak, 20. jula 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Najbogatiji čovek završio izlet u svemiru /video/
Bezos je rekao da će „Blu oridžin“ ove godine još dva puta leteti sa ljudskom posadom, ali je naveo da „još uvek nije siguran“ koliko će još letova sa posadom kompanija „Nju šepard“ obaviti 2022. godine.
„To ćemo još videti“, rekao je Bezos, dodajući da kompanija u budućnosti ima visoke ciljeve.
„Blu oridžin“ trenutno u svom pogonu u Teksasu ima dva raketna bustera „Nju šepard“, jedan za istraživanje teretnih letova, a drugi za putničke letove, piše Si-En-Bi-Si.
„Zaista želimo da vežbamo sa ovim vozilom, moraćemo da napravimo više bustera... da bismo češće leteli“, rekao je Bezos.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala