Najbogatiji čovek završio izlet u svemiru /video/

© AP Photo / Tony GutierrezRaketa „Nju šepard“ , koja je prevozila Džefa Bezosa i njegove saputnike sa kosmodroma u blizini Van Horna u Teksasu, u utorak, 20. jula 2021.
Raketa „Nju šepard“ , koja je prevozila Džefa Bezosa i njegove saputnike sa kosmodroma u blizini Van Horna u Teksasu, u utorak, 20. jula 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Pratite nas
Najbogatiji čovek sveta Džef Bezos danas je poleteo u svemiru raketi svoje kompanije „Blu oridžin“, a ovaj let smatra se prekretnicom kada je reč o privatnim putovanjima u kosmos.
Bezos je poleteo u svemir devet dana posle sličnog leta još jednog milijardera, Ričarda Brensona, osnivača „Virdžin galaktika“ koji je leteo u orbitu. Bezos je poleteo sa svog privatnog lansirnog mesta u 15 časova po srednjeevropskom vremenu iz pustinje u zapadnom Teksasu do ivice svemira, a let je trajao 11 minuta.
„Uzbuđen sam. Ljudi me pitaju imam li tremu. Nisam baš nervozan, znatiželjan sam. Interesuje me šta ćemo videti“, rekao je Bezos u intervjuu za Si-Bi-Es Njuz.
Sa njim su u raketi „Nju šepard“ poleteti i njegov brat Mark (53), te ikona avijacije Voli Fank (82) i srednjoškolac iz Holandije Oliver Dimen (18), koji će postati najstarija i najmlađa osoba koja je putovala u kosmos.
Glava i osnovatelь internet-kompanii Amazon.com Džeff Bezos - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2021
Više od 10.000 potpisa da se Bezosu zabrani povratak na Zemlju nakon leta u svemir
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala