„Može da mrzi i vređa, ali ne može da zabrani Srbima“: Vulinov odgovor Komšiću

© Sputnik / Lola Đorđević Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je danas Željku Komšiću na njegovu konstataciju da „nikada neće biti ostvareni snovi kafe kuvarice Mire Marković“
Vulin je istakao da je „Mirjana Marković sanjala opstanak Jugoslavije, što je bio san i njegove mladosti - koji se neće ostvariti“.
„Velika Jugoslavija je razbijena i narodi koji su u nju uneli samo strah da će biti kažnjeni za zločine nad Srbima u dva svetska rata, iz Jugoslavije su izašli, po prvi put u istoriji, sa državama koje su tokom devedesetih uglavnom etnički očistili od Srba“, navodi ministar policije.
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Vulin: Srpski svet će se ujediniti bez nasilja
Vulin kaže da otuda potiče bes kada Srbi glasno i jasno traže da se kaže šta je njihovo.
„Razumem i zašto se Željko Komšić toliko ljuti kada ja izgovorim „Srpski svet“. Ja u svakom srpskom selu mogu da proslavim slavu i podelim hleb, a Komšić, predstavnik Hrvata izabran od Bošnjaka i nepriznat od Hrvata u BiH i u Hrvatskoj, ne može da dođe ni u jednu hrvatsku opštinu u BiH, njegovi sunarodnici su ga proglasili nepoželjnim“, ističe Vulin i dodaje:
„Komšić može da mrzi i vređa, ali ne može da objasni zašto bi tzv. Kosovo moglo da bude država, a Republika Srpska ne može, a posebno ne može da brani Srbima da žele da zajedno traju“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, prenose Novosti.
Željko Komšić, koji od danas privremeno predsedava Predsedništvom BiH, izjavio je danas da se „nikada neće ostvariti snovi“ Mire Marković, koju je nazvao „kafe kuvaricom“.
Upitan da reaguje na izjavu srpskog ministra policije Aleksandra Vulina, da je zadatak ove generacije političara stvaranje srpskog sveta, iz njegovog kabineta su odgovorili da tu „nema šta da se komentariše”, objavili su mediji u BiH, prenosi Tanjug.
Inače, Komšić je hrvatski član Predsedništva BiH, izabran glasovima Bošnjaka, pa ga deo Hrvata u BiH zvanični Zagreb ne priznaju.
On je ranije najavio da će se ponovo kandidovati za člana Predsedništva BiH i pozvao Hrvatsku da ga više ne bojkotuje.
Aleksandar Vulin na konvenciji Pokreta socijalista - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
„Odmah osudite Izetbegovića“: Vulinov odgovor bosanskoj ministarki
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala